Mladí zdravotníci – projektové dny

Díky projektovým dnům navštívili mladí zdravotníci další zajímavá místa

Díky partnerství s  MAS Šumavsko, z. s.  a podpoře ESF prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj, vzdělávání a státního rozpočtu ČR mladí zdravotníci Českého červeného kříže navštívili v první polovině roku několik zajímavých míst.

Rozhodně nechyběla první pomoc – během projektových dní mladí zdravotníci zopakovali zdravovědu, anatomii, namaskovali poranění a nechali se ošetřovat. A pak se posunuli zase o kousek dále. Na většině akcí totiž naše mladé zdravotníky potkáte jako figuranty, maskéry nebo malé lektory první pomoci. Proto se málokdy dostanou do role těch, kteří si prohlédnou sanitku, pustí majáčky anebo si zkusí manipulaci s nosítky. Další projektový den jsme tak připravili ve spolupráci se ZZS Prachatice, a protože hodně věcí děti už znají, byl prostor ukázat si i zajímavosti.

První letošní výjezd navíc krásně voněl i chutnal. V rámci projektového dne jsme navštívili výrobu Čokolády Navaro i chráněnou dílnu v Pražírně Drahonice . Děkujeme za vlídné přijetí, spoustu zajímavých informací a dobrot!

Poslední projektový den zavedl mladé zdravotníky do oblasti trestných činů. Díky spolupráci s Policií České republiky jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o práci kriminalistických techniků, vyšetřování trestných činů a využívaného vybavení. Nechali jsme si sejmout otisky prstů, osahali si různé pomůcky, okoukli kamery, prošli databázi pohřešovaných osob či těch, po kterých se pátrá.

Text a foto: Zuzana Pelikánová