Prázdniny mladých zdravotníků opět jinak

Díky partnerství s MAS Šumavsko, z. s. a podpoře ESF prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj, vzdělávání a státního rozpočtu ČR, dále díky podpoře Jihočeského kraje a Nadace ČEZ zahájili mladí zdravotníciČeského červeného kříže letní prázdniny maličko jinak než jindy.

Rozhodně nechyběla první pomoc, maskovaná poranění a modelové situace, které doplnily i exkurze na stanici Zdravotnické záchranné služby a Horské služby.

Po stopách složek IZS vedla i další exkurze, kdy jsme zavítali k JSDH Vlachovo Březí. Naučili jsme se něco o vybavení hasičů, co k čemu slouží a čekal náš i menší výcvik IDP  (= izolační dýchací přístroj). Zkusili jsme si i stříkání z hadice, prohlédli auta, šatnu….. Děkujeme moc za spolupráci, fotky, precizní přípravu a perfektní přístup k dětem!

Velmi netradiční den jsme díky Josefu Hruškovi zažili v prostorách Kralovy vily – den věnovaný historii šamanství, bubnovali jsme pro setkání s osobním zvířetem, zkoušeli pracovat s vykuřovadly a vyráběli si talisman. Za propůjčení prostor velmi děkujeme spolku Živá vila!

A nebyly by to prázdniny bez výletů, takže jsme si vyšlápli na Stezku v korunách stromů, vyběhali se v Království lesa, odpočinuli si u vody.

Text a foto: Zuzana Pelikánová