Úspěch Vimperských odchovankyň

   Ve dnech 25.7. – 29.7. 2023 se v Praze konaly hned dva turnaje v ledním hokeji pod hlavičkou společnosti World Selects Invitational, která pořádá nejprestižnější turnaje po celém světě. V Praze se sešlo několik dívčích týmů, které poměřily síly ve dvou kategoriích a to U16 a U18.

   Za Český tým do 16 let nastoupila Adéla Voldřichová, která momentálně hraje za tým HC Česká Lípa. Z osmi týmů česká děvčata podlehla až ve finále Americkým soupeřkám a na turnaji obsadily výborné druhé místo.

   Za starší tým do 18 let hájila naše barvy Beáta Narovcová, která v letošní sezóně přestupuje do Finského týmu Turun Palloseura Naiset. V této kategorii se sešlo týmů 6, ale na kvalitu zápasů to nemělo nejmenší vliv. Holky se dostaly také až do finále, kde si poradily s Americkým výběrem a po zásluze slavily s pohárem a zlatými medailemi na krku.

   Obě holky, které hokejově vyrůstaly na Vimperském ledě se utkaly se soupeřkami z USA, Finska, Švédska, Německa a Slovenska a ve velké konkurenci se rozhodně neztratily.

   Oběma gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.


Voldřich Hubert