Soustředění mladých zdravotníků

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ MLADÝCH CIRKUSÁKŮ, EHM VLASTNĚ ZDRAVOTNÍKŮ

V červenci proběhlo každoroční letní soustředění pro mladé zdravotníky Českého červeného kříže Prachatice na Zadově. Pobytová akce byla určena dětem ve věku 6-16 let se zájmem o první pomoc. Celkem 23 dětí čekal nejen odborně zaměřený program teoretické i praktické výuky zdravovědy a první pomoci, ale také hry i zajímaví hosté.

Během pobytu jsme se intenzivně věnovali první pomoci, děti absolvovaly řadu modelových situací v rolích figurantů i záchranářů. Neminulo je skutečné volání Horské služby – během výšlapu jsme totiž v lese našli zraněného turistu, o kterého se mladí zdravotníci postarali. Ve skutečnosti šlo o záchranáře z Horské služby, takže vyhodnocení a zejména pochvala z úst profesionála opravdu potěšila. Nejen děti.

Navíc jsme letos přivítali i návštěvu z Krajského vojenského velitelství České Budějovice, takže proběhl nástup, učili jsme se házení granátu a střílení z různých zbraní, zároveň jsme probrali i úkoly Armády ČR a provázanost s činností Českého červeného kříže. Neméně akční byla návštěva instruktora sebeobrany a noční hra. Ovšem odpoledne s cirkusovými aktivitami v podání SHŠ Artego bylo zase něco nového! Celé odpoledne jsme se učili žonglovat, tančit s obručemi hula hop nebo šermovat. Večerní ohňová show a posezení u táboráku krásně zakončilo naše letošní soustředění.

Rádi bychom tímto poděkovali dětem za příjemně strávený čas, rodičům za důvěru a partnerům za spolupráci.

Letní soustředění mladých zdravotníků bylo realizováno za podpory Města Prachatice, Nadace ČEZ, Jihočeského kraje, Nadace rozvoje občanské společnosti a programu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Více fotografií a videa najdete na našem facebookovém profilu.

Text a foto: Zuzana Pelikánová