Šumavský pohár MTB – Vimperk 2023

ROUVY Velká cena Vimperka se blíží. Závodníci na Šumavě mohou získat poslední body do UCI žebříčku!

Finálové klání Šumavského poháru MTB se pojede v neděli 17. září. Dějištěm mezinárodní XCO závodu kategorie UCI C2 bude opět sportovní areál Vodník ve Vimperku. Pořadatelem je Bike klub Vimperk, hlavním partnerem ROUVY.

Tradičně divácky atraktivní okruh pro kategorii elite měří 3580 metrů a má převýšení 115 metrů. Po startu na in-line dráze sportovního areálu zavede závodníky na lesní traily, kořenové sjezdy a rock garden. Vimperský závod je možností, jak si v závěru sezony ještě vyjet body do UCI žebříčku. Vypsány jsou finanční prémie v celkové výši 55 000 Kč.

Registrace na závod a platba je možná on-line. Uzavírka online přihlášek je v pátek 15. 9. ve 20 hodin. Přihlášky na místě bude závodní kancelář přijímat od závodníků nejdéle 30 minut před startem jejich závodu.

Vimperský závod se v předchozích letech mohl pochlubit tím, že se ve startovním poli objevila téměř kompletní česká MTB špička. Pořadatelé věří, že stejně nabité bude závodní pole i letos. Zcela jistě se na trať v dresu mistryně ČR vydá i Adéla Holubová z domácího ROUVY Specialized Cycling Teamu.

Stejně jako loni připravili pořadatelé a ROUVY také závod pro nadšené hobby cyklisty. V sobotu v 18 hodin se na trati exhibičního závodu potkají nejen vimperské cyklistické legendy z řad bývalých závodníků i trenérů, ale samozřejmě i nadšení rodiče malých závodníků, místní i přespolní hobíci a další fanoušci cyklistiky. Závod je vypsán na 20 minut na okruhu kategorie U11 a zván je každý zapálený biker (přihlášky na místě, před startem závodu). Po vyhlášení vítězů tohoto prestižního soupeření vás zveme na posezení s realizačním týmem!

Propozice k závodu najdete ZDE
Registrace do závodu jsou otevřeny ZDE




Jan Jedlička