Sobotní Zahradní slavnost

Vážení a milí spoluobčané Vimperka a okolí,

fotografiemi od Leoše Russe vám všem chceme připomenout a přiblížit Zahradní slavnost, která se konala v sobotu 9. 9. v areálu bývalé nemocnice Vimperk. Zahájením této slavnosti bylo předání a otevření nově zrekonstruované části zahrady vimperské veřejnosti. O změnu se postaral Spolek princezny Štěpánky. Na místě je nový altán, nové povrchové úpravy terénu a výsadby rostlin.

Celková hodnota rekonstrukce je 516 542 Kč. Do této částky není započítáno 461 hodin práce, kterou prováděli členové spolku, jejich rodinní příslušníci, zaměstnanci nemocnice a především obyvatelé Domova.

Všem, kteří se podíleli finanční, materiální nebo jakoukoli jinou pomocí, děkujeme. Naše poděkování jednotlivým dárcům je zveřejněno v tiskové zprávě.

Jak je z fotografií patrné, atmosféra a nálada byla perfektní. Poděkování patří vám všem, kteří jste k tomu svou přítomností a podporou přispěli. Nemůžeme zde vyjmenovat všechny stánky, které zajišťovaly občerstvení, hudbu, kulturní program a zábavu pro děti i dospělé. Spolek Vimperk žije v charitativním bufetu vybral a na opravu zahrady věnoval 9 471 Kč. To se podařilo díky vám, kteří jste do něj přinesli dobroty, a vám, kteří jste je konzumovali.

Děti měly především radost ze zakoupených panenek a z plyšáků od Verunky Russové, obyvatelé domova měli zase radost, že se panenky a jimi vyrobené věci líbí. A hlavní odměnou nám všem byla a je spokojenost a radost obyvatel tohoto zařízení z pěkně stráveného odpoledne, ze setkání se svými blízkými a s obyvateli města. Tak ještě jednou děkujeme opravdu úplně všem. Doufáme a společně si přejeme, že budování zahrady a celkové opravy tohoto zařízení a prostor nekončí. A že společně s Městem Vimperk, jako majitelem a provozovatelem tohoto zařízení budou práce pokračovat. Snad se všichni dočkáme krásného a celkově zrekonstruovaného areálu bývalé nemocnice, budov a prostor, které budou reprezentací města a příjemným prostředím pro jeho obyvatele.

Ještě jednou děkujeme a těšíme se na příští setkání.

Mgr. Lukáš Janečka, Věra Vávrová, Mgr. Alena Bernardová, Věra Patilová, Lukáš Patila, Simona Roblová a 77 čestných členů, klientů Domovů Vimperk