Vimperk hostil poslední závod MTB sezóny 2023

V neděli 17.9.2023 se v areálu Vodník ve Vimperku konala již tradiční ROUVY Velká cena Vimperka – jeden z posledních závodů letošní XCO sezóny.

Pro bikery velmi oblíbenému závodu přálo po několika letech i počasí Na start se postavilo celkem 170 závodníků, od nejmenších až po elitu. I ti nejmladší předvedli na náročné trati bojovné výkony a odnesli si krásné ceny od našich partnerů a sponzorů. A to nejen v rámci ROUVY Velké Ceny Vimperka, ale ti nejlepší byli odměněni i za své celosezónní výkony během seriálu Šumavského poháru MTB 2023.

Po poledni přišly na řadu hlavní závody zařazené do mezinárodního kalendáře UCI v kategorii C2. Závod juniorek vyhrála vicemistryně ČR Kateřina Bayerová z pořádajícího ROUVY Specialized týmu. Kategorii juniorů ovládl mistr ČR Ondřej Novotný z Dukly Praha. V elitní kategorii žen dominovaly jezdkyně do 23 let, v čele s v současnosti nejlepší českou bikerkou Adélou Holubovou z ROUVY Specialized teamu.

Do fanoušky nejvíc očekávaného závodu kategorie Elite se na start postavilo 25 bikerů, kteří se s tradičně divácky atraktivní a tedy velmi náročnou tratí poprali víc než dobře. Závod mužů jednozančně ovládl člen továrního KTM týmu, polský jezdec Bartolomiej Wawak, který tak navázal na své loňské vítězství. Na druhém místě dojel jako nejlepší český jezdec Jaromír Skála (Česká Spořitelna – Accolade) který v závěru udolal Lukáše Kobese (Gapp
System Kolofix MTB).

Organizačně se závod vydařil a to především i díky velké pomoci příznivců vimperského Bike klubu. Všem bychom chtěli touto cestou poděkovat za jejich ochotu a profesionální výkon! Poděkování patří i našim sponzorům a partnerům.

Už teď se těšíme na ROUVY Velkou cenu Vimperka 2024!

Za organizační tým Bike Klubu Vimperk,
Jan Jedlička, ředitel závodu


Kompletní výsledky ZDE

Fotografie ze závodu