Úvod sezony za tři body

   Překvapivě brzy se letos rozjela florbalová Regionální liga. Los nás tentokrát na úvod poslal do nedalekých Strakonic. Po letní přípravě a více než měsíční přípravě v hale, kdy jsme mezitím neúspěšně odehráli první kolo Českého poháru, jsme byli všichni velmi natěšení, až to vypukne. Do prvních dvou utkání jsme nastoupili proti domácím Fbc Strakonice B a Florbalové akademii České Budějovice.


TJ Šumavan Vimperk – Fbc Strakonice B 3:5 ( 1:1 – 0:2 – 1:2 )
Branky Vpk: 13. Michal Gabauer (Pešl ml.), 34. Štěpán Hrdlička (Chval)
Vyloučení: 2:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0
Sestava: Sippl – Pešl ml., V. Petr, Kováč; Pešl st., Gabauer M. – Hrdlička, Robl, Havelka; Chval, Kopolovič

Více statistik: https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/statistics/1005639

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:
   Zápas začal opatrně z obou stran, ale byli jsme to my, kdo měl více ze hry. Dle naší strategie se nám dařilo držet balonek více na hokejkách, a hlavně dobře pokrývat dva šikovné strakonické hráče. V druhé části jsme začali doplácet na neproměňování jasných šancí, kdy jsme minimálně dvakrát šli sami na brankáře. Bohužel žádný útok neskončil za zády hostujícího brankáře, a naopak jsme dvakrát inkasovali. Do třetí části jsme chtěli postupně navyšovat tlak a proměňovat šance, ale ihned na začátku jsme inkasovali po čtvrté. Po snížení na rozdíl dvou branek vznikla alespoň malá šance, ale po pátém gólu do naší sítě a nevyužitém závěrečném tlaku bral plný počet bodů soupeř.

FA České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 6:10 ( 2:3 – 1:1 – 3:6 )
Branky Vpk: 6. Vladimír Petr (Pešl ml.), 12. Vladimír Pešl ml. (Havelka), 15. Vladimír Pešl ml. (V. Petr), 16. Štěpán Hrdlička (Gabauer M.), 32. Jakub Kováč (Robl), 33. Zdeněk Chval (Gabauer M.), 34. Vladimír Petr (Robl), 40. Zdeněk Chval ((Robl), 40. Zdeněk Chval (Robl), 44. Jakub Kováč (Robl)
Vyloučení: 6:2 – Využití: 0:3 – V oslabení: 0:0
Sestava: Sippl – Pešl ml., V. Petr, Hrdlička; Pešl st., Gabauer M. – Kováč, Robl, Havelka; Chval, Kopolovič

Více statistik: https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/statistics/1005641

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:
   Do druhého utkání jsme nastoupili proti týmu, který dvě sezony zpět hrál Divizi a v prvním letošním utkání porazili ve velké bitvě ambiciózní tým ze Soběslavi po nájezdech. V utkání, jak už to u nás bývá, jsme inkasovali jako první. Následně jsme využili přesilové hry k vyrovnání, ale o chvíli později se budějovičtí opět dostali do vedení. Po potyčce a následnému faulu jsme dostali výhodu čtyř proti třem hráčům, a i tuto výhodu jsme využili ke srovnání. Pět vteřin před první sirénou jsme se dostali poprvé do vedení po hezké akci my a po pár vteřinách v druhé části jsme skóre navýšili. Soupeř hrál agresivně u mantinelů čehož jsme šikovně využívali, ale dvě přesilové hry, které nám byly nabídnuty jsme nevyužili. Soupeři se navíc povedlo snížit a po druhé třetině byl rozdíl ve skóre o jednu branku. Na začátku třetí části se nám dvěma góly podařilo odskočil soupeři o tři branky a následně po faulu jsme měli možnost hrát opět přesilovou hru, kterou jsme po minutě využili. Soupeř si vzal Time out vystřídal brankáře, ale i přesto padali branky do jejich sítě. Pět minut před koncem zápasu byl rozdíl ve skóre o šest branek a zdálo se být rozhodnuto. Po naší lehkovážnosti se soupeř nevzdal a třemi brankami zdramatizoval vývoj utkání. Na závěr se nám povedlo odpovědět ještě desátým gólem a po výhře 6:10 jsme si připsaly do tabulky první tři body v této sezóně.

Celkové shrnutí turnaje:
   Jako nováček soutěže jsme nevěděli, jaké cíle si od prvních utkání dávat. V prvním utkání nás mrzí především neproměňování šancí, které soupeř trestal. Pozitivní stránkou v naší hře jsou přesilové hry, ve kterých jsme loni byli nejlepší a v letošní sezoně se nám v nich zatím také daří. Nyní nás čeká další turnaj, který odehrajeme už tuto sobotu 23.9.2022 ve vzdálené sportovní hale ZŠ Chýnov.


Aktuální Tabulka:
https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5XM5?divisionId=4497&competitionFisId=3739
Aktuální statistiky:
https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5XM5?divisionId=4497&competitionFisId=3739
Sledujte nás na sociální sítích:
Facebook – https://www.facebook.com/vimperskyflorbal
Instagram – https://www.instagram.com/florbalvimperk

Foto : archiv