Druhý turnaj také na půl

Po měsíci jsme opět vyrazili do vzdáleného Chýnova, tentokrát na zápasy Regionální ligy, kde nás kromě domácích sokolů, čekalo v hale postavené v bývalém pivovaru SKP z Českých Budějovic.

TJ Sokol Chýnov – TJ Šumavan Vimperk 9:7 ( 4:3 – 2:1 – 3:3 )
Branky Vpk: 3. Štěpán Hrdlička (Pešl ml.), 6. Michal Gabauer (Pešl ml.), 7. Michal Gabauer (Pešl ml.), 26. Vítek Robl (Pešl st.), 37. Petr Kopolovič (Pešl st.), 41. Vladimír Pešl ml. (Gabauer O.), 43. Jakub Kováč (Gabauer M.)
Vyloučení: 3:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 1:0
Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Kováč, Robl, Havelka; Kopolovič

Více statistik: https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/match/1005655

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:
Opět se nám stal náš nešvar a to, že jsme ihned v úvodu inkasovali, tentokrát v 52 vteřině. V následujících
šesti minutách se nám povedlo zápas otočit třemi brankami, ale v následné přesilovce místo navýšení náskoku jsme po pár vteřinách nechali soupeře snížit. Po dvou minutách Chýnov vyrovnal, ale nabídl nám další přesilovku. Tu jsme opět nevyužili a do konce třetiny soupeř otočil skóre zpět na svou stranu. Úvod druhé části se nám příliš nepovedl a Chýnov odskočil už na rozdíl tří branek. Do konce druhé třetiny se nám sice povedlo snížit, ale soupeř si ve třetí třetině náskok dokázal udržet, bitvu vyhrál a zapsal do tabulky tři body.

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 9:6 ( 2:3 – 1:2 – 6:1 )
Branky Vpk: 8. Vladimír Pešl ml. (Kopolovič), 15. Václav Havelka (Gabauer M.), 22. Václav Havelka (Kopolovič), 33. Václav Havelka (Pešl st.), 35. Václav Havelka (Gabauer O.), 40. Vladimír Pešl ml. (Gabauer M.), 44. Václav Havelka (Robl), 44. Václav Havelka (Pešl ml.), 45. Václav Havelka (Robl)
Vyloučení: 0:2 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0
Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Kováč, Robl, Havelka; Kopolovič

Více statistik: https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/match/1005657

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:
Čtvrté utkání, a i tentokrát to byl soupeř, který vstřelil branku v utkání jako první. Českobudějovičtí hráli
vysokými náhozy na naši polovinu hřiště a silově nás přehrávali v soubojích o balónek. V polovině utkání jsme prohrávali o dva góly, povedlo se nám snížit, ale soupeř opět odskočil na rozdíl dvou branek. Až pár vteřin před první sirénou se nám povedlo znovu snížit. Ve druhé třetině jsme hned na začátku nevyužili přesilovou hru a scénář z první části pokračoval. Nejdříve soupeř navýšil náskok, následně jsme snížili a chvíli na to byl výsledek rozdílný znovu o dvě branky. Začátek třetí třetiny se však lépe vyvedl nám, kdy jsme během minuty a půl vyrovnali, ale po dvou minutách si soupeř vzal vedení zpět, což bylo z jejich strany vše. Nejdříve jsme necelých pět a půl minuty před koncem utkání vyrovnali a následně využili přesilové hry, kterou nám českobudějovičtí nabídli. Necelé dvě minuty před koncem si soupeř vzal Timeout, ale pár vteřin na to jsme udeřili opět my. Závěrečným devátým gólem do prázdné branky jsme jen zpečetili obrat a připsali si po druhé v sezoně plný počet bodů.

Celkové shrnutí turnaje:
Věděli jsme, že Chýnov bude hrát tvrdý florbal s rozehrávkou přes střed hřiště, což se nám dařilo eliminovat. Škoda jen, že za stavu 3:1 pro nás jsme nevyužili přesilovou hru a následně jsme dali břevno, zápas bychom nemuseli ztratit, ale na kdyby se nehraje. V druhém utkání jsem na tým pyšný, protože při nepříznivém stavu 3:5 po druhé třetině jsme nic nezabalili a povedlo se nám výsledek otočit. Příští turnaj odehrajeme za necelý měsíc, kdy budeme 21.10. cestovat do Milevska. V místní sportovní hale nás
budou čekat souboje s týmem béčka Písku a domácí béčko Milevska.


Aktuální Tabulka:
https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5XM5?divisionId=4497&competitionFisId=3739
Aktuální statistiky:
https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5XM5?divisionId=4497&competitionFisId=3739
Sledujte nás na sociální sítích:
Facebook – https://www.facebook.com/vimperskyflorbal
Instagram – https://www.instagram.com/florbalvimperk

Foto : archiv