Poděkování

Poděkování

Jak mnozí jistě zaznamenali, tak před prázdninami ukončil svou dlouholetou praxi praktického lékaře, internisty a záchranáře pan MUDr. Ivan Kolář. Pro vimperské občany, ale i občany okolních osad, provozoval lékařskou praxi více než 40 let. Jelikož jsem nikde nezaznamenal, že by někdo z vedení města oficiálně poděkoval takto skvělému člověku, chtěl bych za sebe a svou rodinu touto cestou poděkovat tomuto muži s velkým srdcem.

Ti, kdož pracují s lidmi, jako jsou například prodavačky, úředníci na úřadech, policisté, záchranáři a další, tak dobře ví, jak je to někdy těžké a složité s lidmi komunikovat. A teď si představte, že k vám do ordinace chodí denně, a to po dobu desítek let lidé, kteří jsou nemocní, mrzutí, naštvaní se sebe a celé své okolí. A praktický lékař je v tu chvíli jediný, na koho se s důvěrou obrací o pomoc. A on jim pomůže nejen předepsáním léků, radou, doporučením na odborné vyšetření, lázněmi, ale zejména vstřícným přístupem a empatií. Pacienty povzbuzuje a dává jim naději, že vše bude zase v pořádku. Ať to zní jako největší klišé, tak zdraví je skutečně to jediné, na čem záleží. Kdo si prošel nějakou závažnou nemocí, tak jistě ví, o čem píši.

Vlastnosti, které jsem právě popsal má praktický lékař, internista a záchranář pan MUDr. Ivan Kolář, a v plné míře je rozdával po celou svou praxi. Jsem moc vděčný, že jsem mohl tohoto člověka poznat.

Děkuji Vám za vše Pane doktore,

Ing. Milan Pešek