Učeň instalatér 2024

Krajské kolo soutěže „Učeň instalatér 2024“ v Českých Budějovicích

Dne 18. ledna 2024 se žáci naší školy zúčastnili soutěže odborné dovednosti žáků 3. ročníků oboru instalatér. Jednalo se o porovnání znalostí a dovedností jednotlivců i družstev. Akci pořádal Cech topenářů a instalatérů České republiky z. s. ve spolupráci se SŠ polytechnickou v Brně.

Krajské kolo proběhlo na SŠ polytechnické v Českých Budějovicích. Zúčastnili se zástupci čtyř škol: SŠ polytechnické České Budějovice, SŠ obchodu, služeb a řemesel Tábor, Střední školy řemeslné a Základní školy Soběslav a naší školy.

Soutěž byla rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Začalo se teorií, kdy proběhly testy na počítači. Soutěžící odpovídali na stovku otázek z oblasti IVK, VYT, BOZ. Praktická část zahrnovala: I. Montáž umyvadla, II. Montáž závěsného WC Laufen, III. Plasty FV plast, IV. Ocel, V. Měď, VI. Montáž celkové sestavy – plast, měď, kov a montáž nástěnné baterie na tuto sestavu.

Naši žáci zvítězili s naprostým přehledem nad všemi ostatními. První místo si odnesl Antonín Muchl a druhé místo Martin Pöschl. Kluci mají šanci dostat se do celostátního kola pořádaného v Brně.

Příprava na soutěž proběhla pod vedením učitele OV pana Jaroslava Šandery. Toto vítězství je největším úspěchem žáků oboru instalatér za posledních několik let.

Šárka Žáková
Odborný referent