Otevření nových prostor

Dne 2.4.2024 jsme s velkým očekáváním otevřeli kompletně zrekonstruované prostory bývalého rentgenu na adrese Nemocniční 204 v Prachaticích. V těchto prostorách se nyní nachází Dětská skupina Little Portus pro nejmenší děti a sociální služba NZDM Klub I.P. pro děti, mládež a mladé dospělé ve věku 6–26 let.

Hlavním investorem byla organizace Portus Prachatice, o.p.s. Rozsáhlé investice na straně dětské skupiny byly financovány z Operačního programu Zaměstnanost plus 2021-2027, na straně NZDM byla rekonstrukce provedena s podporou Nadace ČEZ – programu Neziskovky 2024, Jihočeského kraje a Města Prachatice.

Dětské skupiny reagují na zvýšenou potřebu rodičů vrátit se zpět do práce, mít děti v malém, pečujícím kolektivu s domácí a zároveň vysoce profesionální péčí. Tato skupina je v Prachaticích již naše třetí plně obsazená služba.

Pro sociální službu NZDM se nám podařilo vytvořit přívětivé, přitažlivé a útulné zázemí. Náš nový „obývák“ je bezpečným prostředím pro seberozvoj, pro řešení nepříznivých životních situací, kde mohou děti, mládež a mladí dospělí získat pomoc a podporu, poznat sebe sama, mohou snít a postupnými kroky dojít ke svému vytouženému cíli.

Text: Silvie Galdia
Foto: Zuzana Pelikánová (NZDM), Tereza Ksandrová, Petra Ledrerová (DS)