9

Proč byli hasiči a policie ve škole?

Složky integrovaného záchranného systému se vydaly do prachatické ZŠ Národní v rámci výukového programu zaměřeného na  preventivně výchovné činnosti  v požární ochraně a ochraně obyvatel.

  3

 

 

Program a jeho cíl objasňuje tisková mluvčí jihočeské policie por. Bc. Martina Joklová:

“V rámci projektu Ochrana člověka za mimořádných situací s názvem „Co dělám, když …?“ za dětmi do Základní školy Národní v Prachaticích zavítala společně s tiskovou mluvčí také dopravní policistka s pořádkovým policistou, kteří si s dětmi povídali na téma dopravních nehod, jejichž účastníky se stávají také chodci či cyklisté, dětí nevyjímaje.

 

4  8

Pořádkový policista dětem objasnil funkčnost pořádkové výstroje a výzbroje, váhu a detaily výstrojních součástek si pak děti mohly vyzkoušet samy na sobě.

 

O zpestření se zasloužili také policejní psovodi se svými čtyřnohými pomocníky. Veliký zážitek měly některé z dětí při evakuaci, kterou musely provést společně s hasiči na základě vyhlášeného poplachu. Hasiči společně se záchranáři dětem dále poskytli spoustu užitečných rad a informací, odměnou za jejich pozornost jim pak například bylo stříkání hadicí vodou na cíl.”  

 

10

 -red-