Bronzoví kluci přehráli mezinárodní konkurenci

Z MINI WM 2014 přivezli bronz!

Bez nazvu 

 Další úspěch  mladých vimperských fotbalistů kmentuje šéftrenér mládeže Lukáš Sýs:

“O víkendu 31.5. – 1.6. jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje v německém Hohenau, určeného pro kategorii U11, tedy r. 2003 a mladší. Turnaj nesl název MINI WM 2014 a jak název napovídá, jednalo se o podobu velkého turnaje, který vypukne 12. června v Brazílii. Celkem 32 týmů z toho 8 českých, 2 polské a 22 německých bylo na oficiálním rozlosování, které se konalo ve sportovní hale v Hohenau dne 23.5.2014, nalosováno do osmi skupin po čtyřech týmech. Naši hráči byli vylosováni jako tým Anglie do skupiny D.

 

V sobotu 31. 5. 2014 jsme odehráli zápasy ve skupině. V prvním utkání proti Itálii (SV Schöfweg), jsme promarnili dost slibných šancí a dostali jsme dva laciné góly, proto jsme prohráli v poměru 2:1. Ve zbylých dvou utkáních se kluci poučili z prvního utkání a oba zápasy jak proti Uruguayi (SV Perlesreut), tak proti Costa Rice (DJK Karlsbach) jednoznačně po krásných výkonech vyhráli. Tím jsme si zajistili postup z druhého místa do další fáze turnaje.

 

DSCN7424

 

 

V neděli 1.6.2014 jsme nastoupili v osmifinálovém utkání proti týmu Řecka (SV Kumreut), který vyhrál svou skupinu C. Toto utkání jsme vyhráli o dvě branky a mohli jsme se tak těšit na čtvrtfinálové utkání , kde nás nečekal nikdo lehčí, než suverén skupiny A, Chorvatsko (FK Tatran Prachatice), který vyhrái svoji skupinu bez ztráty bodu se skóre 27:0. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale kluci se dokázali na „okresní derby“ patřičně vyhecovat a ve vyrovnaném utkání jsme zvítězili 3:2.

 

Kluci si v tomto utkání sáhli na dno a po závěrečném hvizdu se na jejich tvářích objevily slzičky štěstí a upřímné radosti. Musím podotknout, že i trenéři a rodiče hráčů byli z výkonů vimperských borců nadšeni. Následovalo semifinále, kde se rozhodovalo, jestli si zahrajeme o zlaté nebo bronzové medaile. V tomto utkání nás čekal jeden z nejlepších týmů turnaje, a jak se později ukázalo, vlastně nejlepší tým turnaje, a to domácí Německo (TSV Waldkirchen). V tomto utkání jsme nebyli horším, ale smolnějším týmem. Oba dva týmy hráli hezký kombinační fotbal s několika šancemi na obou stranách, bohužel si v tomto utkání vybral slabší chvilku náš brankář a náš tým se po laciném gólu již nedokázal vzpamatovat. Bohužel brankáři mají oproti hráčům tu smůlu, že když udělají chybu, tak z toho většinou padne gól. Musím ovšem podotknout, že v předchozích zápasech a hlavně v osmifinálovém utkání nás brankář podržel a nebýt jeho zákroku v poslední minutě, tak jsme možná ani nepostoupili. V zápase o třetí místo jsme narazili na Alžírsko (SV Zamkowiec Toszek – Polsko). Řekli jsme klukům, že je to poslední zápas krásného turnaje a ať si ho užijí, ať dopadne jakkoliv. Na našich hráčích bylo vidět, že si chtějí na krk navléci medaile a podle toho vypadal i jejich výkon. Soupeře s chutí přehráli v poměru 3:1 a po utkání jsme mohli slavit třetí místo.

 

Za předvedený výkon a vzornou reprezentaci města Vimperk a fotbalového oddílu TJ Šumavan Vimperk musím kluky pochválit. Pořadatelům chci poděkovat za to jak tak velkou a krásnou fotbalovou akci připravili. O velikosti turnaje mluví i mediální prezentace, kdy upoutávky a rozhovory po slavnostním losování vysílalo největší Bavorské rádio Bayern 1. Perfektní atmosféru nám na turnaji vytvořili diváci, ať už rodiče a příbuzní našich hráčů, tak i ostatní české týmy, za to jim patří také obrovské díky.”

 

Hráči kteří reprezentovali na MINI WM 2014 TJ Šumavan Vimperk:

r. 2003 – Martin Matoušek, Tomáš Vlček, Matyáš Novotný, Michal Vrábel,

r. 2004 – Jan Vavřík, Lukáš Krejčí, Lukáš Sýs, Michal Hejtmánek, Petr Mikula, Lukáš Markovec, Jan Bašta

 

Trenéři: Lukáš Sýs, Jakub Pospíchal, Ondřej Málek

 

 

Vimperská fotbalová mládež  zkrátka “jede” !  Za kluky je vidět chuť hrát dobrý fotbal a poctivá příprava, kterou spou se svými trenéry zvládají na výbornou. Všem jim za to patří velký dík – odhlédneme-li od medailí a reprezentace oddílů a města Vimperk,  pak to nejdůležitější je sportovní stránka, kterou trenéři svým svěřencům vštěpují a do života jim s sebou dávají důležité zásady a pravidla. Sport je pro  mladou generaci  velmi důležitou součástí kvalitního života do budoucna a  také redakce www.sumava.eu  gratuluje k dosaženým úspěchům, na které můžou být právem pyšní!

 

{gallery}vimperk/2014/06_cerven/fotbal_lukas_sys_deti/{/gallery}

 

(zf)