Víkendový sportovní servis

Výsledky vimperských sportovních mužstev 15. – 16.9. na jednom místě.

 

 

FOTBAL:

 

1.A třída mužů:

Šumavan Vimperk – Slavia ČB 1:0 (1:0)

branka: 19´Michal Kuneš z penalty

 

OS mužů:

Šumavan Vimperk – Horní Vltavice 7:1 (4:0)

branky:  Václav Pankratz, Michal Klimek 2, Lukáš Sonák, Marek Hrabák, Jan Čech – Zdeněk Hodl

 

{gallery}vimperk/2012/zari2012/vimperkb{/gallery}

 

1.A třída st.žáků:

Šumavan Vimperk – Slavoj Volyně 9:0 (4:0)

branky: Adam Jirsa 3, Josef Fiedler 2, Dominik Kadlec, Jaroslav Koubek, Václav Matoušek, Marek Wagner

 

1.A třída mladších žáků:

Šumavan Vimperk – Slavoj Volyně 6:2 (5:1)

branky: T. Koloušek, V. Matoušek 2, L.Frček, T.Kavan

sestava: Mistr J.- Formánek J.,Wagner M.,Zahradník J.,Červený O, Frček L., Matoušek V., Koloušek T

střídali : Jaroš M., Uhříček L, Kavan T.

Jiří Formánek: Dlouho jsme si nemohli poradit s dobrou obranou a bojovnou hrou soupeře.Když už jsme si šanci vytvořili , tak nás vychytal brankář nebo skončila naším špatným zakončením. I tak poločas skončil za stavu 5:2 Ve druhém poločase se naše hra zlepšila ,ale na druhou stranu nás musel podržet několika dobrými zákroky Lukáš Uhříček.Bohužel jsme dali z několika dobrých šancí jen jeden gól. V dalším zápase budeme muset hodně přidat,protože nám takový výkon stačit na vitězství nebude.

 

OP starších přípravek:

 

Šumavské Hoštice – Šumavan Vimperk “A” 1:18 (0:8)

branky: Myslík Matěj – Matoušek Martin 6, Kopolovič Petr 3, Sýs Lukáš 3, Vrábel Michal 2, Kliment Robin 2, Frýdek Tomáš 2

sestava: Frýdek J., Frýdek T, Daněk F., Matoušek, Vrábel, Kopolovič, Kliment, Sýs, Děd

Lukáš Sýs: “Před zápasem v Hošticích nam onemocněli někteří hráči r. 2003, proto jsme na tento zápas využili některé hráče z “B” týmu, tedy r. 2004. Všichni kluci podali krásný výkon a odměnou jim za to jsou 3 body a skóre 18:1 v náš prospěch.”

 

Šumavan Vimperk “B” – Sokol Stachy 6:4 (3:1)

 

branky: Sýs 2, Mikula 2, Hejtmánek, Krejčí – Vozandych 2, Vlček, Voldřich

sestava: Malý, Bašta, Sýs, Hejtmánek, Kubačka, Frýdek, Mauric, Mikula, Frýdek T.

 

Lukáš Sýs: “Na toto utkání chyběl Honzík Vavřík, který je jednou z největších opor našeho týmu. Místo zápasu ležel doma s teplotami. Kluci jako správný tým zabrali a makali i za Honzíka, pro kterého nakonec po pěkném výkonu vymakali vítězství 6:4. Chtěl bych vyzdvihnout výkon našeho brankáře Dana Malého a hráčů Lukáše Krejčího a Tomáše Frýdka.”

 

 

HOKEJ:

 

HC Vimperk -Slavoj Č.Krumlov 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)

Třetí přípravný zápas sehráli vimperští hokejisté na domácím ledě proti Slavoji Č.Krumlov.

Branky domácích:Hail.Pešl,Ženíšek,Janda,Voldřich,Král
Sestava:Grulich,Podskalský-Ženíšek,Vávra,Voldřich,Gabauer,Horejš,Sitter R.-Janda,Vinš,Slabý,Pešl,Lang,Pošmourný,Hail,Král,Pluhar

Tímto zápasem skončilo přípravné období a již v neděli 23.9. zahajuje krajská liga prvním kolem. Naši hokejisté zajíždí na led do Jindřichova Hradce, kde se utkají s místním B-týmem, který je složen z hradeckých juniorů a bývalých hráčů Velké Radouně. 

(kn)

 

 Hokejoví páťáci deklasovali v přípravě Třemešnou a remízovali v Klatovech.

Tomáš Kašpar: Do Třemešné u Plzně zavítal minulou sobotu kombinovaný tým HC Strakonice/ HC Vimperk k dalšímu přípravnému zápasu před samotným začátkem pravidelné soutěže. Na domácím ledě ve Strakonicích vyhráli před dvěma týdny nad budoucím soupeřem v žákovské lize 12:4 a v třemošenské hale to vyznělo pro domácí ještě hůře. Hosté začali zostra a první střídání každého ze tří útoků znamenal gól v síti domácího brankaře. Nejprve se trefil po pěkné rychlé kombinaci Martin Janda, poté dorážel střelu Kováře centr druhého útoku Petr Hrůša a černou chvilku pro domácí dovršil pro změnu centr třetí řady Radek Dub. Tímto se brankostroj rozjel do velkých obrátek a v pravidelných intervalech přibývaly inkasované branky na kontě domácích. Strakoničtí dobře bruslili, občas byla vidět pohledná kombinace a důraz v brankovišti. Střelecky se zadařilo tradičnímu ostřelovači Honzovi Slaninovi a jeho kolegům z útoku. Konečné skóre se zastavilo na cifře devatenáct, což je v krátké historii tohoto týmu při hře na celém hřišti rekord. Doufejme, že střelecké štěstí mladé hokejisty neopustí a v nadcházející náročné soutěži se jim bude dařit.

 

Meteor Třemešná – HC Strakonice/Vimperk 3:19 (1:5, 2:6, 0:8)
Branky a nahrávky HC Strakonice / Vimperk : Slanina 6+3, Janda 3+3, Kašpar 3+2, Fabšicová 3, Hrůša 2+2, Kovář 1+1, Dub 1, Bohm a Lukeš 0+1.
Sestava hostí : Bezpalec – Bohm, Mrkvička, Lukeš, Havlíček, Vondrášek, Budík – Slanina, Kašpar, Janda, Kovář, Hrůša, Fabšicová, Šrámek, Dub, Eybl.

 

Druhé utkání sehrál tento tým pro změnu tento víkend na ledě v Klatovech. Zde se mu postavil do cesty fyzicky velice silný tým, což se projevilo zejména v druhé polovině utkání. Domácí sice začali dobře a ze skrumáže se ujali lacino vedení, ale Strakonice brzy srovnaly hru i skóre, když jejich první branku zaznamenal Ondra Kovář z dorážky střely Aničky Frabšicové. Potom byl do samostatného brejku vyslán Slanina, ale byl podražen a následné trestné střílení proměnil nádhernou střelou pod břevno z bekhendové kličky. Hosté se dostali do pohody, tradičně dobře bruslili a do konce třetiny zatížili konto domácích ještě třikrát. Stav byl tedy po první třetině stejný jako v Třemošné, ale tentokrát byl průběh zbývající části trochu jiný. Ve druhé třetině přidaly Klatovy na důrazu, zlepšily bruslení a hra hostů začala postrádat lehkost z první třetiny. Výsledkem byly tři góly v síti Strakonic, zejména po individuálních chybách v obranné činnosti. V začátku třetí třetiny se obraz hry moc nezměnil a moc nepomohl ani oddechový čas, kterým chtěl trenér Škola zbrzdit nepříznivý vývoj utkání. Přišlo nejen vyrovnání, ale domácí se dokonce dostali poprvé i do vedení v zápase a v té chvíli jim vycházelo vše. Strakonickým ani nesvědčila občasná hra v neúplném počtu hráčů, pohledný hokej z první třetiny se vytratil a výsledkem byla hra plná nepřesností a urputných soubojů. Hostující trenér zredukoval hru na dvě pětice a hosté se pokusili vrátit do hry. Žolíkem strakonických se nakonec stalo levé křídlo prvního útoku, Honza Slanina, kterému se podařil vsítit hattrick mezi 44. a 53. minutou poslední části zápasu a jeho branky nakonec znamenaly alespoň remízu. V sobotu se odehraje odveta na strakonickém ledě.

 

HC Klatovy – HC Strakonice/Vimperk 8:8 (1:5, 3:0, 4:3)
Branky a nahrávky hostí : Slanina 4, Janda 2+2, Frabšicová 1+1, Kovář 1, Kašpar 0+2 , Hrůša 0+1.
Sestava : Němeček- Bohm, Mrkvička, Lukeš, Havlíček, Bělohrad, Budík-Slanina, Kašpar, Janda, Kovář, Hrůša, Frabšicová, Rendl, Dub, Koryťák, Eybl.