Stop vandalům. Hřiště ohradí plot

1-kabiny (3)Pro některé jedince se stalo oblíbenou večerní až noční kratochvílí vysedávat na tribuně vedle fotbalového hřiště. Výsledkem jejich dýchánků pak byla často spoušť. Po nočních návštěvách zůstávaly na tribuně i na atletické dráze rozbité střepy a nebyly výjimkou ani použité injekční stříkačky. Navíc letos instalovala tělovýchovná jednota na střechu fotbalových kabin drahé solární panely. Z těchto důvodů vznikne ještě letos kolem sportovního areálu téměř dva metry vysoký plot se čtyřmi brankami pro vchod a vjezdem pro hasičský vůz.

 

Částku 333 800 korun, na kterou výstavba plotu přijde, poskytne tělovýchovné jednotě město. Dříve přijatá dohoda mezi radnicí a TJ počítá s převodem areálu do vlastnictví města v roce 2014 s tím, že zastupitelé schválili každoroční investice do sportovního areálu do výše sedmi set tisíc. Pořízení oplocení je tak největší investicí na majetku tělovýchovné jednoty za peníze města pro letošní rok. Letos instalované solární kolektory a rovněž v minulých letech provedená rekonstrukce kabin nešly z městských peněz, na jejich realizaci se podíleli sponzoři, především Rohde&Schwarz.

 

Po vybudování plotu bude přístup možný jen ve stanovené době, po kterou bude v areálu přítomen správce. Přesný režim ale ještě není stanoven. Klíče od vchodů pak obdrží pro výuku tělesné výchovy jednotlivé školy.

 

Vedení města chce rovněž vyřešit přístup do sportovního areálu z ulice 1.máje.

 

“Během čtrnácti dnů provedeme terénní šetření, abychom našli řešení přístupu do sportovního areálu z ulice 1.máje. V minulosti používaný přístup přes pozemky v soukromém vlastnictví nevidíme do budoucna jako pravděpodobný, daleko reálněji vidíme variantu přístupu přes areál zimního stadionu,” uvedla k problému, který trápí především učitele a žáky ZŠ TGM, místostarostka Jaroslava Martanová.

 

(jr)