Myšákům se závěrečná příprava nepovedla

Odveta za ne příliš vydařený přípravný zápas z minulého týdne proti soupeři z Klatov se tentokrát odehrála na domácím ledě ve Strakonicích. Průběh zápasu byl ale pro domácí tým naprosto odlišný. Jestliže minulý týden vyhrávaly Strakonice po první třetině 5:1 a zbytek zápasu již pro ně nebyl tak vydařený, tak se o domácí odvetě dá říci, že domácí začali tak, jak v minulém zápase skončili.

 

V částečně změněné sestavě inkasovali hned v první minutě po zaváhání ve vlastním obranném pásmu a brzy se ujali hosté vyššího vedení, když Strakoničtí nedokázali s fyzicky neuvěřitelně disponovaným soupeřem bruslit a stěží odolávali atakům. Výrazně nepodržel ani brankař Kopolovič, který chytal teprve první zápas v sezoně po vyléčení zranění ruky a na kterého chce tým v sezoně spoléhat. Není tedy divu, že po první třetině byl stav 1:5 a po pravdě řečeno, nevypadalo to na podobný zvrat, jaký se podařil Klatovům minulý týden. Jedinou branku Strakonic v této třetině vsítil nekompromisně po velmi utěšené akci Slaniny David Kašpar.

 

Ve druhém dějství se hra přece jen trochu srovnala, ale domácí i když už se dostali do slibné šance, tak nedokázali řadu akcí zakončit a nedokázali si vytvořit ani tlak v přesilových hrách. I když se zdála třetina herně vyrovnaná, hosté i tentokrát dali o jednu branku více. Úspěch domácích zaznamenal Jan Slanina.

 

Ve třetí třetině byl obraz hry podobný. Domácí lze pochválit alespoň za to, že zápas nepoložili, ale i přes nepříznivý stav se snažili hrát až do konce a mezi střelce se ještě zapsali obě křídla prvního útoku, Slanina dokázal proměnit svůj únik ve vlastním oslabení a Janda skóroval po protiútoku domácích v nájezdu dvou proti jednomu obránci hostí po přesné nahrávce Slaniny.

 

Poslední přípravný zápas domácí trenéry příliš nepotěšil, v sobotu je již čeká první soupeř, když Strakonice jedou na led berounských Medvědů, kde se čeká soupeř podobného charakteru jako jsou Klatovy.

 

 

HC Strakonice/Vimperk – HC Klatovy 4:10 (1:5, 1:2, 2:3)

 

Branky a nahrávky domácích : Slanina 2+2, Janda a Kašpar 1+0,
Sestava : Kopolovič (Bezpalec) – Bohm, Mrkvička, Lukeš, Budík, Myslík, Heberlein -Slanina, Kašpar, Janda, Kovář, Havlíček, Dub, Eybl, Šrámek.

 

 

pro vimperk.eu: Roman BÖHM