Slevy a prázdné regály

Jsou věci, které mě nechávají chladnou, jsou věci, které vím, že neovlivním, a jsou věci, které mě štvou každodenně. Jednou z nich jsou slevy v našich vimperských řetězcích.

 

Moc jsem je nepochopila. Tedy z pozice zákazníka. Z pozice obchodu je chápu velice dobře.

 

Každou neděli máme letáček ve schránce lákající na pondělní skvělé slevy. Někteří si v pondělí přivstanou a již před sedmou hodinou stojí před obchodem, aby sehnali zboží tak skvěle zlevněné. Někteří si trochu přispí a ouha, najdou již prázdné regály. A někteří, třeba jako já, chodí každý den do práce a končí v 17.00 hodin a ti už tam ani nechodí, protože ví, že už tam dávno nic neseženou.

Moc dobře nechápu akci, kdy je kupříkladu zlevněné máslo. Běžný sortiment patřící na každodenní jídelní stůl. A díky tomu, že Vánoce pomalu a jistě začínají klepat na dveře, nyní dosti i žádaný artikl. Jenže máslo se objeví v regálech pouze v pondělí a to hned po sedmé hodině ranní. V pondělí v poledne jsou v regálu již prázdné krabice. Na dotaz, kdy bude možné zase sehnat máslo ve slevě, prodavači odpoví, zajděte zítra zase na sedmou hodinu, kamion doveze další. A tak si lidé v úterý zase přivstanou, oblečou se a jdou jako za dob minulých si stoupnout před obchod a čekat na máslo. A máslo nepřijelo. A nepřijelo ani ve středu. No a ve čtvrtek sleva končí. Jsem zvědavá kolik másla bude v regálech v pátek, až bude zase za původní cenu.

 

Připadám si jako v jiném světě. Prodejce samozřejmě chápu, zákazník se naláká, dorazí do obchodu a když už nebude máslo, nikdy neodejde s prázdnou a nějaký nákup udělá. Dobrý marketingový tah.

 

Já bych se jako prodejce styděla. Ale kdo se v dnešním světě stydí, ten tu vlastně ani nemá šanci přežít.

 

Takže podtrženo, shrnuto. Pokud se chcete po ránu projít na zdravém vzduchu, dojděte si do obchodních řetězců. Procházka Vám zlepší kondici a zdraví. A jako bonus tam možná sežete i to, co je nabízeno ve slevových letácích. Pokud jste pracující, tak jako já, klidně se taky projděte, ale ten bonus na Vás v obchodech už určitě nečeká. .

 

Ve zdravém těle, zdravý duch.

 

Lenka DOUBKOVÁ