lesarna-1

Čtenáře čeká vánoční dárek – nová knihovna

lesarna-1
Malý vánoční dárek chystá vedení města pro všechny vimperské čtenáře navštěvující městskou knihovnu. Dvakrát posunutý termín stěhování už je snad definitivní. Čtenáři nebudou chodit za knihami do Nádražní ulice, jak byli po dvě desítky let zvyklí, ale začnou od prosince navštěvovat nové prostory knihovny v budově bývalé lesnické školy.

 

 Posun data, odkdy knihovna obsadí část „lesárny”, si vyžádalo výběrové řízení na dodavatele policového systému, který musí vyhovat statickým zkouškám. První pokus o výběrové řízení nedopadl úspěšně, radnice musela vypsané výběrové řízení zrušit a zadat nové. Druhé zadání dopadlo lépe. V pondělí byly otevřeny obálky s nabídkami a vybrán vítězný zájemce. Po schválení městskou radou příští týden už nebude nic bránit tomu, aby se pustil do výroby a dodávky polic.

 

Připraveny jsou i po stavební stránce nové prostory knihovny v budově v centru města na rohu ulic 1.máje a Hřbitovní. Nechybí ani koberce a nová výmalba. „Příští úterý, 23.10., se uskuteční závěrečná prohlídka a kolaudace,” informovala novináře místostarostka Jaroslava Martanová.

 

Stěhování si zřejmě vyžádá úplné uzavření knihovny pro čtenáře. Jak uvedla Jaroslava Martanová, pracovnice knihovny odhadují dobu nutnou na přestěhování veškerého invertáře do nových prostor na šest týdnů. Po tuto dobu by byla knihovna mimo provoz.

 

Městská knihovna získá stěhováním větší prostory. Bude tak moci nabídnout samostatnou čítárnu, prostor pro výstavy a přednáškovou místnost. Nezanedbatelnou výhodou hovořící ve prospěch nové knihovny je i poloha v centru města a v blízkosti škol. Areál “lesárny” rovněž poskytne lepší možnosti pro parkování vozidel a bezbariérový přístup.

 

 

Josef RYCHTÁŘ

 

foto: (jr)