Romské soubory zavítaly do Vimperka

V sobotu 20. října se konal v Městském kulturním středisku ve Vimperku III. ročník romského festivalu hudby a tance, který opakovaně na podzim pořádá Oblastní charita Vimperk. Účinkující i diváky přišel pozdravit starosta města Vimperk Ing. Bohumil Petrášek, na vystoupení se přišla podívat i členka městské rady paní Věra Vávrová.

 

Letos se na pódiu vystřídaly čtyři taneční soubory (Čhave Devlestar z Vimperka, Romano jiloro z Vimperka, Roma star z Volar a Terne čhave z Českého Krumlova). K poslechu a tanci dále zahrála romská kapela Mistrál z Volar. Každý taneční soubor předvedl čtyři tance, jeden soubor připravil i pěvecké vystoupení. Diváky zaujaly nejen tradiční romské čardáše, ale i taneční vystoupení na současnou moderní hudbu. Opravdu celý sál pak roztleskaly velmi temperamentní tanečnice z Českého Krumlova. Přehlídky se zúčastnilo více jak 80 vystupujících, převážně z řad dětí, a více jak sto diváků.

 

Na nezbytné náklady spojené s organizací akce, konkrétně na občerstvení pro vystupující děti, nám přispěly tři vimperské firmy: Věra Vávorvá – VAVI, IT Profi, s. r. o. a MAREK SPORT f. o.. Sponzorům tímto srdečně děkujeme.

 

 

Mgr. Dana Marková,

ředitelka Oblastní charity Vimperk

 


foto: Jiří Šejna

 

 

{gallery}vimperk/jiri_sejna/2012/rijen/romafest/{/gallery}