V DDM se pekly hnětýnky

V Domě dětí a mládeže Vimperk se pekly hnětýnky. Akci pro děti vedla paní Eva Kubišová (pedagog volného času) a její pravou rukou byla paní Havrdová (externí zaměstnanec DDM). Celkem se sešlo 23 dětí a dětiček různého věku.

 

 

Paní učitelka jim nejdříve vyprávěla o tradici pečení hnětýnek, o posvícení . Důkladně jim také vysvětlila postup pečení. Poté je rozdělila na dvě skupiny. Mladší děti dostaly zástěry jako první a zůstaly u stolu s formičkami. Těsto bylo již nachystané, takže se mohlo začít hned válet, vykrajovat a péci. Starší děti si zatím hrály v herně. Po vystřídání skupin si každý ještě své hnětýnky natřel cukrovou polevou a nazdobil ozdobami. Malým dětem s nadšením pomáhaly maminky. V zápalu práce si nikdo téměř nevšiml, jak rychle páteční odpoledne uteklo. Děti v doprovodu rodičů odcházely domů a vůbec jim nevadilo, že už je venku zima a tma. Vždyť je „ hřál” pocit z hezky prožitého času a určitě měly radost z krabičky, ve které se ukrývaly výsledky jejich práce , čtyři nádherné hnětýnky.

 

 

Chtěla bych tímto poděkovat pracovnicím DDM Vimperk za výbornou akci pro děti. Páteční odpoledne v DDM bylo pro mé kluky i pro mne moc milé.

 

 

Martina Bačíková s Máťou a Ondráškem

 

 

{gallery}vimperk/2012/rijen2012/hnetynky/{/gallery}