policie cr-auto

Majitel zamkl zloděje v autě, ten na něj vyrukoval s nožem

Několik vloupání do vozidel má na svědomí devětadvacetiletý muž z Prachatic. Při posledním ho nachytal majitel, kterému začal vyhrožovat s nožem v ruce.

Podezřelý v sobotu 20. října večer vnikl do vozidla VW Caddy, které bylo zaparkované před garáží u domu v ulici Topolová v Prachaticích. Ve vozidle odcizil zavírací nůž s délkou čepele 10 cm. “Během činu byl uvnitř vozidla přistižen jeho majitelem, který se ho pokusil ve vozidle zadržet do příjezdu policie. Obviněný se nejprve neúspěšně pokusil z vozidla utéct, ale následně vzal do ruky zavírací nůž, otevřel jeho čepel a majiteli vyhrožoval, že proti němu nůž použije a pobodá jej, pokud ho z vozidla nepustí. Poškozený, v obavě o svůj život, nechal pachatele odejít,” sdělila podrobnosti prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

 

 

Dále má podle policistů mladý muž na svědomí srpnové vlouání do osobního vozidla VW Golf v ulici U Stadionu v Prachaticích, kde chtěl odcizit peněženku. K tomu ale nedošlo, jelikož ho vyrušila osoba, která šla právě kolem. V první polovině září 2012 se vloupal do vozidla Audi A3, které bylo zaparkované v prostoru za domem v ulici Duhová v Prachaticích. Z vozidla muž odcizil pouzdro s osobními doklady. Vloupání do osobního vozidla Škoda Octavia, ke kterému došlo v první polovině října 2012 v ulici Slámova v Prachaticích, má taktéž na svědomí obviněný muž, ze kterého odcizil pánskou peněženku.

 

 

Muž se vloupání dopuštěl i přesto, že již byl za přečin krádeže v posledních třech letech odsouzen okresním soudem. Za uvedené protiprávní jednání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Ve středu na něj souce uvalil vazbu.

 

 

(red)