První čkyňská plichta v sezóně

Sobotní odpoledne patřilo ve Čkyni fotbalu, přijel prachatický Tatran a na programu tak bylo okresní derby. Sněhová nadílka byla ve Čkyni samozřejmostí, takže se diváci mohli těšit spíše na bojovný a fyzicky náročný fotbal s množstvím chyb na obou stranách, to se také splnilo a žádný technický fotbal se nekonal.

Začátek zápasu spíš vypadal jako seznamování se s terénem a tak první šance, která stojí za zmínku přišla až v 37. minutě, kdy hrubou chybu hostující obrany nepotrestal Schwarz a tváří v tvář proti Dvořákovi neuspěl.

Do konce poločasu se zápas dohrál spíše mezi vápny. Do druhého poločasu za silnějšího sněžení nastoupily oba týmy jako vyměněné, seznámené s terénem a bylo na co koukat.

V 56. minutě střílel těsně za vápnem Tomáš Ryšánek. Holfeld střelu, která mu dupla podcenil a první branka byla na světě 0:1. Čkyně nesložila zbraně a hned o dvě minuty později střílel Michal Šíp, jeho tvrdá rána šla však jen těšně nad horní tyč Dvořákovi branky. Ve stejném časovém intervalu tedy po dvou minutách přišla další šance domácích, když Král střílel z otočky opět nad.

V 66. minutě byl vystřídán Silva Schwarz za Lukáše Provoda a jeho příchod byl znát, po minutě pobytu na hřišti vybojoval balon před vápnem, udělal rohový kop, který dobře hrající Michal Šíp nádherně posadil na hlavu svému bratrovi Martinovi a bylo vyrovnáno 1:1. Po vyrovnávající brance to byl opět boj, který jsme mohli vidět v prvním poločase.

V závěrečném tlaku mohla ještě domácí Čkyně strhnout vedení na svoji stranu, ale když postupně v 88. minutě neproměnil ve vápně šanci Plavec a ani o dvě minuty později svůj únik Friš, tak se body spravedlivě dělily.

 

SK Čkyně – FK Tatran Prachatice 1:1 (0:0)

Branky: 67. Martin Šíp – 56. Tomáš Ryšánek.

Rozhodčí: Kopačka – Hanzal, Nosek. ŽK: 0:2 (P. Hovorka, Kvěch).

Diváků: 100.

Čkyně: Holfeld – Sváta, R. Provod, Kvapil, Valta – Král, Martin Šíp, Michal Šíp, Plavec – Friš, Schwarz (66. L. Provod). Trenéři Michal Uhlík a Václav Turek st.

Prachatice: Dvořák – Lašák, Mádl, Vl. Hovorka, T. Ryšánek – Cais, Tobiáš, P. Hovorka, Kvěch – Šicner, Zábranský. Trenér Josef Veselý.

Nejlepší hráči: Martin a Michal Šípové – Tobiáš, Dvořák.

 

 {gallery}ckyne/rijen_2012/fotbal_tatran{/gallery}