V přípravě se nejvíce daří Báře Havlíčkové

Nedílnou součástí přípravného období lyžařů – běžců ze SKI KLUBU ŠUMAVA jsou podzimní běžecké závody. V těch úspěšně reprezentuje SKI KLUB ŠUMAVA a Vimperk Barča Havlíčková (r. 2000). Během posledních třech víkendů startovala na třech silně obsazených závodech, kde se utkala s nejlepšími atletkami ve své věkové kategorii žákyň nar. 1999 – 2000

 

Nejprve 14.10. obsadila vynikajicí 2. místo na Přeboru Prahy v krosu, který se konal v kopcovitém terénu golfového areálu Motol. Ze 30 startujících byla nejrychlejší na trati dlouhé 1500m A.Duchoňová z ASK Slavia Praha v čase 6:22min, 2. byla B.Havlíčková 6:27 a 3. byla K.Krejčí z PSK Olymp Praha 6:34. Nezapomenutelným zážitkem pro mladé běžce byla účast tří českých olympijských vítězů. Akrobatický skokan Aleš Valenta byl tentokrát v roli moderátora, desetibojař Roman Šebrle předával ceny a veslařská královna Miroslava Knapková vyhrála hobby běh na 4km a pak též předávala ceny.

 

O týden později následoval start na jednom z nejstarších běžeckých závodů v Čechách, a to na již 87.ročníku lesního běhu “Kolem Ameriky” v Písku. Zde na závodnice čekala trať dlouhá jen 660 metrů, navíc téměř po rovině, což měla být výhoda pro specialistky atletky. I přesto že se Barče profil a délka tratě moc nezamlouvaly, dokázala všech 14 soupeřek porazit a zvítězit časem 2:13 min. Na 2.místě byla atletka V.Tvrzová ze Sokola České Budějovice 2:15 min a 3.místo obsadila Adéla Nováková, taktéž ze SKI KLUBU ŠUMAVA, v čase 2:18.

 

Posledním závodem byl 10.ročník Běhu kolem Sokolského ostrova v Českých Budějovicích, který se běžel za krásného slunečného počasí v sobotu 3.listopadu. Závodu se ve všech kategoriích zúčastnilo přes 300 závodníků, mezi nimiž bylo i šest současných či bývalých reprezentantů ČR. Barče Havlíčkové se zde podařilo obhájit loňské prvenství a trať dlouhou 1km uběhla za 3:13 min. Na 2.místě skončila Barči oddílová kolegyně a kamarádka Adéla Nováková časem 3:18 a 3.místo obsadila domácí závodnice V.Tvrzová ze Sokola Č.Budějovice v čase 3:20.

 

 

 

(dop)

 

{gallery}vimperk/2012/listopad2012/b_havlickova/{/gallery}