Čkyně v závěru vedení neudržela

Domácí hostili ve 14. kole Chance Krajského přeboru hráče z Jankova. Čkyně potřebovala nutně bodovat, a po sympatickém výkonu z Písku si na Jankov, v posledních letech méně oblíbeného soupeře, věřila. Když už směřovala za třemi body, tak minutu před koncem zápasu o své vedení přišla.

Ve 12. minutě zápasu poprvé zahrozili vážněji hosté, když Šulc centroval do vápna, Klíma však nezakončil nejlépe. Pohledná akce domácích přišla v 16. minutě, když Lukáš Provod zakombinoval s Martinem Šípem, druhý jmenovaný však mířil jen těsně vedle Hrubého branky.

Ve 22. minutě se již Čkyně mohla radovat, Sváta zahrál strandardní situaci ze střední vzdálenosti, našel ve vápně Michala Šípa a ten se hlavou nemýlil – 1:0.

Ve 29. minutě mohli jít domácí do dvoubrankového trháku, po rohovém kopu nastal v malém vápně neskutečný závar, Schwarz měl obrovskou šanci doklepnout balon do prázné branky, ale hostující obrana byla proti. O 3 minuty později mohl přidat branku Friš, ale svůj únik ze strany nezakončil nejlépe.

Šanci na vyrovnání měl Jankov ve 34. minutě, když prchal Maxa sám na Holfelda, ten ho však tváří v tvář skvěle vychytal. Do poločasu už se nic důležitého nesatalo.

Druhý poločas začal spíše bojovně než fotbalově, většina se odehrála mezi vápny. V 75. minutě mohl hosty poslat do kolen Friš, ale svou šanci neproměnil. V 87. minutě opět zakončoval Friš, ale pojistku nepřidal.

89.minuta, přečíslení hostů dokonale využil Štefl, který střílel z velkého vápna a přesně – 1:1. Čkyně měla ještě v nastavení možnost zahrávat rohový kop, ale už z něj nic nevytěžila. Domácí tedy smolně promrhali své vedení, a s bodem tak nemohli být spokojeni.

 

SK Čkyně – SK Jankov 1:1 (1:0)

Branky: 22. Michal Šíp – 89. Štefl.

Rozhodčí: Hodánek – L. Eibl, Klátil. ŽK: 1:2 (R. Provod – Řezníček, Šulc).

Diváků: 80.

Čkyně: Holfeld – Sváta, R. Provod, Kvapil, Turek ml. – L. Provod (70. Valta), Martin Šíp, Michal Šíp, Král – Friš, Schwarz (46. Vondrášek). Trenéři Michal Uhlík a Václav Turek st.

Jankov: Hrubý – Štěcha, Řezníček, Lošek, Šulc – Klíma, Maršán, Bohoněk (61. Nedvěd), Voráček – Maxa, Štefl. Trenér Ivo Čech.

 

Připravil: Patrik Krull