Pohledy P. Tomase

Sušický kaplan P. Tomas van Zavrel je i za poměrně krátkou dobu, kterou na Sušicku působí, velmi populární a váženou osobností. Svým neutuchajícím pozitivismem, elánem a aktivitou dokázal ve svém působišti rozhýbat “stojaté” vody. Je mezi svými farníky i v široké veřejnosti oblíbený pro svůj přístup k životu, k lidem, ke každodennostem.


Pětadvacet let žil v Holandsku (odešel s rodiči v roce 1968, vrátil se 1992) a i když jej dlouhý život mimo rodnou zemi ovlivnil, cítí se být Čechem, především srdcem.

 

otectomas

 

 

Neznám člověka, který by P. Tomase nechtěl potkat i podruhé, potřetí… Jeho laskavá slova, provázená osobitým humorem doslova „nabíjejí” energií. Nadhled a neotřelý pohled na zdánlivě velké „problémy” už jsou leckdy samy o sobě cestou k řešení… Jeho vážné promluvy k člověku mají vždy hlubší smysl, než by se mohlo na první pohled zdát.

 

Také na sumava.eu se budete moci setkávat s P. Tomasem prostřednictvím jeho „duchovních pohledů”. Ten první, týkající se adventu, najdete na našich stránkách v neděli v podvečer.
(pan)