Jak si vedl čkyňský „Á“ tým na podzim?

Podzimní část fotbalové sezóny krajského přeboru zhodnotil pro portál www.ckyne.eu vedoucí čkyňského áčka Patrik “Mečar” Krull.

 

V prvním týmu místního fotbalového klubu nastaly v létě změny, a to jak hráčské tak v realizačním týmu. Do týmu se vrátili bratři Provodové, na hostování přišel Viktor Valta z Vacova, Silva Schwarz ze Zdíkova a Tomáš Plavec ze Strakonic. Při zranění našeho brankáře musel vypomoct i Pavel Hoško z Malenic.

V realizačním týmu se postu hlavních trenérů chopili Václav Turek st. a Michal Uhlík, vedoucím mužstva se stal Patrik Krull a stálicí na pozici maséra je Pavel Rod.

„Sezónu jsme rozjeli perfektně a hned v prvním zápase jsme vyhráli 3:2 na půdě Dražic, které minulý ročník KP vyhrály. Neskutečný začátek, ale bohužel se zde zranil brankář Holfeld a Pavel Friš. V následujícím domácím utkání s Rudolfovem musel tak naskočit do branky náš předseda Míra Kainc a vychytal tři body. Začátek jsme měli tedy opravdu dobrý, ale v tomto utkání se nám zranil Vlasta Babka a to nás ohromně oslabilo. Následovala utkání v Soběslavi, s Dačicemi a v Třeboni, kde jsme prohráli. Po utkání v Třeboni jsme měli zraněných 7 hráčů. Opravdu velká marodka takto na začátku sezóny. Do utkání doma se Sedlicí tak naskočil vypomoct můj kolega Venca Turek st. a my zaslouženě vyhráli 3:1“ takto hodnotí start do sezóny jeden z trenérů Michal Uhlík.

Čkyňský tým se pomalu začal vyhrabávat z obrovské marodky a věřil v lepší zítřky. „Poté následovaly další prohry ve Vodňanech a doma s Jindřichovým Hradcem, kdy se nám vůbec nedařilo. Další výhru na naše konto jsme si připsali hned v následujícím utkání ve Veselí nad Lužnicí, kde jsme vyhráli 3:2 a opět jsme jeli z Veselí veselí, neboť jsme zde vyhráli už potřetí za sebou“ dále hodnotí Uhlík.

Poté přišly další dvě porážky, doma s Lažišti a v Oseku. Následovala remíza se silným mužstvem Prachatic, smolná prohra v Písku a opět remíza doma s Jankovem, kdy jsme dostali branku na 1:1 v 89. minutě. V posledním podzimním utkání jsme podlehli Hluboké n. Vltavou a tak jsme jeli z podzámčí s prázdnou.

Jak říká trenér Uhlík: „Sečteno a podtrženo, máme v tabulce 14 bodů a jaro bude hodně těžké, ale v žádném případě ne nehratelné. Za výkony v již uběhlé podzimní části sezóny musím pochválit Martina Šípa, Roberta Provoda a Martina Kvapila. Pochvalu by zasloužili určitě i další, ale u těch se střídaly dobré výkony s těmi průměrnými. Možná ještě mohu zmínit Michala Šípa, ale od toho budu chtít na jaře daleko víc!“

Připravil: Patrik Krull