nehoda

Pro zraněného letěl vrtulník

U Kašperských Hor zůstal zaklíněn řidič v hořícím autě, vysvobodili jej náhodní svědci

V neděli 25. listopadu se krátce po druhé hodině odpolední stala vážná dopravní nehoda na komunikaci ve směru Kašperské Hory – Sušice.

nehoda

 

Vůz po nárazu do stromu začal hořet, muži pomohli z auta řidič projíždějícího autobusu společně s dalšími náhodnými svědky. Hořící vůz se jim podařilo uhasit. Na místo nehody byli přivoláni policisté, hasiči, záchranka a vrtulník lékařské záchranné služby.  Hasiči z HZS Sušice a JSDH Kašperské Hory zajistili vozidlo, naložili  zraněného muže do sanitky pro převoz k vrtulníku a zajistili úklid komunikace.

Předběžně škody napáchané požárem na vozidle byly vyčísleny na 30 tisíc korun. (pan, hzs)

 

 Samozřejmě že tragičnost nehody je daná, ovšem co bylo v této chvíli velmi důležité – na místě nehody  se nikdo z řidičů, kteří postupně přijížděli  a k nehodě se dostali mezi prvními, ani na chvíli nerozpakoval pomoci. Jak vyjádřila jedna z posádek v koloně stojících aut: “přeci jen na tom nejsou lidi tak zle, když si dokážou pomoci”.

Vzhledem ke stavu řidiče nebylo možno  na místě provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu.

Ovšem v případě, který  hlídka policie šetřila ten samý den v časných ranních hodinách v Sušici ráno, to možné bylo a výsledek stál za to :

Dopravní nehodu  v časných ranních hodinách ( v 5.00 hodin) šetřili policisté v Sušici v ul. Pravdova. Do sloupu veřejného osvětlení tu s vozem narazil teprve devatenáctiletý řidič vozu Š Felicia. Při šetření dopravní nehody se podrobil se dechové zkoušce – přístroj naměřil 2,06 a opakovaně 2,21 promile alkoholu. Mladík souhlasil i s lékařským vyšetřením. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. (pan)