Sportovní areál chrání nový plot

Zamezit vzniku nepořádku na tribuně ve večerních a nočních hodinách a ochránit majetek, především solární panely namontované na kabinách, má hlavně nový plot, který je nově instalován kolem vimperského sportovního areálu.

 

 

Nový plot vysoký dva metry s ostnatým drátem v hodnotě přes tři sta tisíc korun uhradila tělovýchovná jednota, která na pořízení dostala peníze od města.

 

 

Uzavřená smlouva mezi městem a TJ Šumavan Vimperk garantuje do roku 2014 sportovnímu klubu každororoční příspěvek na investice ve výši 700 tisíc korun. Děje se tak proto, že na základě smlouvy by měl sportovní areál připadnout přespříští rok do správy města. Peníze, které město tělovýchovné jednotě každým rokem poskytuje, jsou de facto půjčkou. Pokud TJ sportovní areál za dva roky nepředá, je povinna podle smlouvy všechny peníze městu vrátit.

 

 

Smlouva se uzavřela poté, co areál připadl bezúplatným převodem od státu s omezením, že deset nedojde ke změně vlastníka. Od roku 2014 by se pak o sportovní areál mělo starat město, podobně jako nyní činí prostřednictvím STARZu u zimního stardionu nebo letního areálu.

 

 

 

 

JR

 

{gallery}vimperk/2012/prosinec2012/areal/{/gallery}