Sušice pod stromečkem

Pokud ani u vás mezi vánočními dárky nesmí chybět knihy a rádi jimi obdarováváte své blízké, vaší pozornosti by neměla ujít zbrusu nová publikace

brana2

 

 

Na jejím vzniku se podíleli autoři Andrea Staňková (text) a fotograf Jan Kavale. Průvodce královským městem vás lákavými procházkami seznámí s tím nejhezčím co může město samotné nabídnout, provede vás kolem řeky, zahrad i výstavních měšťanských domů a vyláká na okolní vrcholy, které Sušici střeží. Milovníky Šumavy potěší i pozvánkami do vzdálenějších míst, která si rozhodně zaslouží (znovu)objevit a prožít. Ať už se budete procházet po stránkách knihy a necháte se unášet fantazií nad originálními snímky Jana Kavaleho, případně se pěšky nebo na kole a s batohem na zádech vydáte k reálným cílům, nespěchejte – i vy sami budete na cestách objevovat velké maličkosti, ke kterým rozhodně stojí za to se vracet.

„Sušice – brána Šumavy” je v současné době k dostání v běžné prodejní síti knihkupectví, objednat si ji můžete také na stránkách vydavatele, který šumavské autory a vydávání publikací s regionální tématikou, podporuje dlouhodobě. V jeho edicích už vyšla pěkná řádka nezapomenutelných titulů – Typos Klatovy (www.typosonline.cz).

A chcete-li se tvůrců nového ‘sušického průvodce’ sami na něco zeptat, budete k tomu mít příležitost při autogramiádě, kterou vydavatel u příležitosti uvedení knihy na trh pořádá v úterý 11. prosince od 15 hodin v nových prostorách sušické knihovny (komunitní centrum).

(vm)