Kam na lyže?

Lyžaři se radují: je to tady!


Avizované zahájení provozu lyžařských vleků v pátek 7. prosince přineslo radost stovkám lyžařů, kteří už se nemohli dočkat. Víkendové počasí slibuje, že by na horách mohlo sněhu ještě přibývat a tak vlekaři očekávají hlavní nápor právě v sobotu a v neděli. Našli jsme pro vás několik tipů, kam vyrazit za zimními radovánkami:

 

Skiareál Kašperky zasněžuje na plný výkon – sněžná děla jela od pátku naplno. Zahájení sezóny tady už je na spadnutí. Areál s 500 m dlouhou sjezdovkou nabízí zimní radovánky pro malé i velké, dva nové velké vleky a jeden dětský, snowtubing, pro děti i dospělé, půjčovnu, servis, lyžařskou školu a další. Co si v posledních letech získalo oblibu je večerní lyžování – už jste to vyzkoušeli i vy? A kdo nerad zůstává na svahu, může při dobrých sněhových podmínkách vyrazit na běžky – tratě jsou v blízkosti areálu. Zázemí pro návštěvníky, tvořené dostupným parkovištěm, restaurací a servisem, je už připravené. (www.snowhill.cz/kasperky)

 

Skiareál Nezdice – příprava na zimní provoz je tu v plném proudu. Lyžařům nabízí skiareál tři strojově upravované sjezdovky, nové osvětlení na sjezdovce č. 2, jeden vlek, lyžařskou a snowboardingovou školu, parkoviště v blízkosti areálu, bufet s vytápěnou místností. (www.skinezdice.cz)

 

Modrava – tři vleky (jeden dětský), chata, lyžařská škola. Lyžařskou školu pořádá SKI Club Sušice v období Vánoce 2012-leden/únor 2013. Nejen děti (od ročníku 2006 a starší), ale i dospělí mohou pod vedením instruktorů přijít na chuť lyžování a naučit se zásadám bezpečného pohybu na sjezdovkách. K účasti je zapotřebí vlastní výstroj a výzbroj seřízená v servisu a uhrazený poplatek. (www.skiclubsusice.cz)

 

Špičák zahájil v pátek, na sjezdovkách je 50-70 cm technického a přírodního sněhu.
Příznivé podmínky, kdy napadl relativní dostatek sněhu, umožnili i zasněžování, které se soustředilo převážně na sjezdovku slalomovou. K dispozici jsou už všechny sjezdovky, lanovka a vleky jsouv provozu každý den od 8.30 do 16 hodin.
Otevřena je denně půjčovna lyží, kde můžete vyzkoušet špičkové modely lyží K2 a nebo si půjčit skitouringové vybavení a vyrazit na jednu z tras, které vedou přímo přes Špičák. Celý další týden se na Šičáku jezdí za mimosezónní ceny (nejprodávanější denní jízdenky vyjdou o 20 % levnějí). Skiareál bude v plném každodenním provozu. (www.lyzovani.spicak.cz)

 

Železná Ruda – Nad nádražím – zahájila v pátek večerním lyžováním. V provozu bude přes víkend včetně sobotního večerního lyžování jeden vlek, v neděli 9. prosince večerní lyžování není. O provozu v následujícím týdnu se dozvíte na www.skinadrazi.cz.

 

Javorná je v provozu o víkendu, na sjezdovkách je asi 40 cm sněhu, v provozu je jeden vlek. Návštěvníkům je k dispozici kiosek s občerstvením, ti kteří přijedou zdaleka mohou využít i možnosti ubytování v blízkosti sjezdovek.
(red)