Výjezd z “dolních” kasáren bude přehlednější

Nejen v souvislosti s budovanou dotřiďovací linkou, která vzniká v areálu “dolních” kasáren ve Špidrově ulici, ale i s plánovananou regenerací bývalých kasáren, dojde zároveň ke zlepšení přehlednosti výjezdu z areálu.

 

img 3514

 

Tím, jak budou jezdit vozy s odpadem na třídění, dojde ke zvýšení provozu v této lokalitě a dosavadní výjezd z areálu se stane ještě nebezpečnějším, než doposud. Proto vedení města vstoupilo do jednání s vlastníkem dotčených pozemků a výsledkem je uzavřená dohoda o budoucím odprodeji pozemku nutného ke zlepšení rozhledu při výjezdu na hlavní silnici.

 

Radnice plánuje do areálu investovat. Chce vylepšit komunikace uvnitř bývalých kasáren a zbourat objekt bývalého výstrojního skladu, což je poslední budova “dolních” kasáren nacházející se u hlavní komunikace směrem z města na Prachatice. Peníze ale nechce dávat ze svého. “Existuje velmi reálná možnost, že bychom mohli obdržet dotace,” řekl už na konci jara, kdy se rozhodovalo o vypracování projektů na tyto dvě akce, starosta města Bohumil Petrášek.

 

JR