foto 3

Máme rekord!

Povedlo se! Třináct měst Plzeňského kraje vytvořilo nový český rekord!

Včerejší podvečer zapsal Plzeňský kraj, jeho třináct měst, znovu do České knihy rekordů. Na  třinácti náměstích se sešly tisíce lidí, aby si společně zazpívaly dvě nejznámější české koledy při tradiční akci pořádané reklamní a produkční agenturou RLA STALLION s. r. o. Plzeň a Českým rozhlasem Plzeň.

foto-2

 

V Plzni běžel program už  odpoledne, ve většině měst včetně Sušice pak od 17 hodin. Počty účastníků byly evidovány na základě rozdaných očíslovaných pamětních listů, takže lze předpokládat, že zpívajících nakonec bylo ještě více (to když někdo sice dělal doprovod, ale tvrdošíjně se odmítal ke zpívání přiznat, nebo si nechtěl vzít pamětní list).

 

foto-3

 

Nicméně – důležitý je výsledek – nový český rekord „Nejpočetnější sbor občanů Plzeňského kraj zpívající na náměstích třinácti měst a obcí v daném okamžiku vánoční koledy” je na světě.

Letos se zúčastnilo zpívání koled 8 710 lidí, Sušice byla s počtem 659 registrovaných zpívajících třetím nejsilnějším  účastníkem po Plzni a Přešticích.

 

foto-4

Všichni organizátoři a zpěváci si zaslouží gratulaci a poděkování, že i v takové zimě (letos už ‘opravdové’ se sněhem a mrazem) neváhali přijít a přispět tak k vytvoření rekordu.

 

Program na sušickém náměstí, kde se týž den zahajovaly vánoční trhy, odstartoval a po celou dobu akce vydržel hrát a zpívat Pavel Justich (Solasido, DETO Klatovy), ale (také už skoro tradičně) se našli i jedinci, kteří neváhali přispět  svým vystoupením – třeba jako pan Zach  hrou na dudy.

foto-1

 

Pořadatelé z jednotlivých měst nyní odesílají prohlášení o počtu rozdaných pamětních listů a po schválení komisařem, který na průběh akce dohlížel, přibude v České knize rekordů nový zápis.

 

Nový rekordem se mohou chlubit města : Plzeň, Přeštice, Sušice, Klatovy, Mirošov, Chlumčany, Spálené Poříčí, Kasejovice, Hrádek u Rokycan, Stříbro, Bělá nad Radbuzou, Blovice, Domažlice.

(pan, foto Vladan Strejc)