Vimperský student druhý na ME!

Skvělého úspěchu dosáhl v pátečním závodě mistrovství Evropy student vimperského gymnázia a člen Ski klubu Šumava Luděk Šeller.

 

ludek seller

 

V rakouském St.Ulrihcu probíhá od pátku do neděle otevřené Mistrovství Evropy v běhu na lyžích do 18 let a FIS OPA Continental Cup. Účastní se  399 závodníků z 26 zemí  v kategoriích do 18 let, přes juniory až po dospělé. Na startu nechybějí zvučná jména světového poháru, jako například olympijský vítěz Dario Cologna, rusové Poltoranin, Legkov a další.

 

 

V pátek se jel klasický sprint, v sobotu na závodníky čeká individuální start na 10 km (dorost 5 km) a v neděli závody zakončí hromadný start na 7,5 resp. 10km.

 

 

Hned v úvodním závodu v kategorii U18 se výrazně zadařilo závodníkovi Ski klubu Šumava a studentovi vimperského sportovního gymnázia Luďkovi Šellerovi, který vybojoval senzační druhé místo za vítězným Simone Romanim z Itálie. V závodě si vedl od začátku skvěle. Vyhrál kvalifikaci a z rozjížděk postupoval suverénně z prvního místa až do finále. Další z českých závodníků Jonáš Bešťák z Jablonce obsadil 12. místo.

 

Ostatní závodníci Ski klubu Šumava se klasických sprintů nezúčastnili a soustředili se na start v zítřejším a nedělním závodě.

 

 

Petr STEINBACH, Ski klub Šumava a GaSOŠe Vimperk