penize

Obyvatelé Hraničářské ulice mají přiklepnutu rekonstrukci

Se schodkovým rozpočtem bude hospodařit Vimperk v roce 2013. Jeho podobu schválili  zastupitelé na pondělním zasedání. Odsouhlasení rozpočtu proběhlo bez větších komplikací, neboť už byl předjednán na poradě zastupitelů.

 

Celkový rozpočet je nastaven na částku 128 a půl milionu korun, přičemž výdaje převyšují příjmy téměř o devět milionů. Tento rozdíl bude pokryt ze zůstatku na běžném účtu města. Na straně příjmů by mohlo dojít k navýšení částky v případě, že by dorazily slíbené peníze z nového rozpočtového určení daní. Jak zdůraznila místostarostka Jaroslava Martanová, že ač rozpočtové určení daní je schváleno, není jistota, že peníze skutečně na účet města přijdou. Příjem z RUD by byl jen bonusem navíc.

 

Největší investicí města pro příští rok se stane rekonstrukce ulice Hraničářská, po níž její obyvatelé už dlouho volali. Na tuto akci je vyčleněno 7,675 milionu korun, ale skutečná suma může být i nižší. “Záleží, jaká cena se nám podaří vysoutěžit,” upřesňuje místostarostka. Spolu s rekonstrukcí Hraničářské ulice dojde za milion korun k opravě části ulice Na Homolce, která na Hraničářskou ulici bezprostředně navazuje.

 

Další důležitou investiční akcí schválenou pro příští rok je rekonstrukce mostu u restaurace Terasa, po jejímž dokončení budou moci využívat most školní autobusy jedoucí z Lipky, čímž si zkrátí cestu místo dosavadní trasy kolem hotelu Anna. Současný most nevyhovuje především ze statických důvodů.

 

Jak už jsme psali, větší obnos dostane v příštím roce rovněž vimperská městská policie. Navýšení o 678 tisíc na 7,142 milionu poputuje na mzdy, jednak na plat dalšího strážníka a také na mzdy pracovníků kamerového systému tak, aby dohled fungoval 24 hodin denně.

 

 

Josef Rychtář