Vánoční jízda na Smetance

„Vánoční jízda” byl podtitul letošního vánočního vystoupení – chcete-li Vánoční akademie – které si žáci ZŠ Smetanova připravili pro své rodiče i spolužáky na čtvrtek 20.12.2012 sále MěKS Vimperk. Nejprve proběhla dvě dopolední vystoupení pro I. a II. stupeň školy. Od 18. hodin pak přišlo velké finále pro rodiče, sourozence, kamarády a další.

 

Letos toho bylo k vidění opravdu hodně. Zahájil dětský sbor Sluníčko pod vedením paní učitelky Mgr. Daniely Líkařové. V pěveckém duchu se neslo i vystoupení žákyň 5. A třídy. Po něm přišlo na řadu vystoupení budoucích prvňáčků z mateřské školy Klostermannova pod vedením paní učitelky Procházkové.

 

Pak už přišla řada na scénky a pohádky. Jako první vystoupili žáci 2. třídy, kteří předvedli, jak umí anglicky počítat. Následovaly představení Červená karkulka a O veliké řepě žáků 3. třídy. Všechna představení pod vedením paní učitelky Mgr. Jitky Šradějové.

 

Divadelní sérii na chvíli přerušila ukázka z činnosti tanečního kroužku paní učitelky Veselé s cvičitelkami z osmé třídy Dominikou Košnařovou a Kristýnou Vondráškovou. Další pohádka, která následovala, byla Čert a Káča v podání 5. B s textem Jiřího Žáčka pod vedením paní učitelky Mgr. Jaroslavy Kramlové. Na tuto klasiku navázalo velice netradiční pojetí pohádky, kterou secvičili žáci 8. třídy, „Sněhurka a třináct trpaslíků” pod vedením pana učitele Mgr. Michala Kolafy.

 

 

Dalším zpestřením pohádkové „jízdy” bylo vystoupení Jana Douleho a Petra Picka, kteří zahráli na trubky několik vánočních koled.

 

 

Málokdo se asi nezasmál při dokonale secvičené scénce od herců Kaisera a Lábuse v podání Petra Picka a Václava Polaty. Závěrem pak žáci devátých tříd předvedli ukázku ze známé pohádky Mrazík a pozvali diváky na červnové rozlučkové vystoupení svých tříd. Představení žáků devátých tříd připravili třídní učitelé Mgr. Jana Doležalová a Mgr. Vladan Pokorný, kteří celý večer také režírovali.

 

 

Večer zakončila poslední vánoční píseň v podání Marie Netáhlové a Kateřiny Kubaštové. Zvláštní dík patří kromě všech účinkujících a již jmenovaných především duu Marie Netáhlová a Petr Picek, kteří celý večer výborně konferovali.

 

 

Kromě přiložených fotografií máte jedinečnou příležitost shlédnout záznam celého vystoupení na stránkách naší školy www.zsvimperk.cz v sekci videa.

 

 

Mgr. Michal Kolafa

 

 

foto: Mgr. Michal Kolafa

 

 

{gallery}vimperk/2012/prosinec2012/jizda/{/gallery}