policie cr-auto

Novoroční srážku aut odnesl chodec

Ve špatnou dobu na špatném místě se na Nový rok nacházel muž v Kubově Huti. Naštěstí utrpěl po nehodě jen lehké zranění.

 

 

Dopravní nehodu způsobil dvaadvacetiletý cizinec, který podle policejní mluvčí Martiny Joklové “nepřizpůsobil rychlost jízdy svého vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu pozemní komunikace”.  Cizinec jedoucí ve směru Vimperk – Strážný nestačil své vozidlo Renault Clio zastavit před vlevo odbočujícím vozidlem Dacia Logan. Zatočil proto vlevo a pokusil se vozidlo předjet, což se mu však nepodařilo, a s vozidlem narazil do levé přední části Dacie. Po střetu se vozidlo Renault Clio odrazilo vlevo na místní komunikaci, kde v tu chvíli procházel chodec, kterého vozidlo srazilo.

 

 

“Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění chodce, který byl převezen do nemocnice. Na vozidlech vznikla hmotná škoda za zhruba 100 000 korun,” uvedla policejní mluvčí. 

 

 

Jak dále informovala, u účastníků dopravní nehody vyloučili policisté orientační dechovou zkouškou alkohol a mladý cizinec se bude zodpovídat z ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

(red)