Hrál za Vimperk, teď trénuje soupeře

Až v pátek a v neděli nastoupí hokejisté HC Vimperk v play-off krajské ligy proti David Servisu, bude na soupeřově lavičce stát trenér, který v minulosti ve Vimperku hodně dlouhou dobu hrál, dokonce se podílel na památném postupu do tehdejší druhé nejvyšší soutěže v roce1979. Nyní se bude Jiří Fedur se svým týmem jako horký favorit snažit o postup do II.NHL.

 

 

thumbs david-servis-a-mountfield-013
Jak vzpomínáte na Vaše působení v dresu tehdejšího Šumavanu Vimperk?

Na mé působení ve Vimperku vzpomínám stále v dobrém, jak po sportovní stránce tak i lidské. Vždyť na dvanáct sezon se nedá zapomenout.

 

Jste ještě v kontaktu s bývalými spoluhráči a vedením z Vimperka?


Samozřejmě dokud nevymřeme, vídám se bývalými spoluhráči a kamarády (Pavel Kříž, Míra Dimov, Milan Kupka…atd), z funkcionářů s Václavem Linhartem i s ostatními kamarády, s kterými se potkávám na zimním stadionu.

 

Vyhráli jste základní část krajské ligy. Bylo toto Vaším cílem před začátkem soutěže?


Cílem bylo vyhrát základní část, i když během sezony se ukázalo, jak kvalitní soutěží krajský přebor je. Nakonec tabulka ukázala, jak byla soutěž vyrovnaná.

 

Podle dosavadního průběhu soutěže jste pasováni do role favorita i pro play-off. S jakým cílem do vyřazovacích bojů jdete?

Samozřejmě po základní části můžeme být pasováni do role favorita, ale jak jsem zmínil, favoritem může být kdokoli z finálové osmičky play-off.

 

A co případný postup do 2.ligy, měli byste zájem o tuto soutěž a finance na pokrytí nákladů vyšší soutěže?

Toto je otázka spíše na majitele klubu pana Davida. Podle mého názoru by druhá liga Budějovicím slušela, jelikož dnešní finanční situace spíše nahrává tomu, že mladí hokejsté z Budějovic a okolí by v případě postupu nemuseli dojíždět za hokejem.

 

Jak jste spokojeni se soupeřem pro první kolo,tedy týmem HC Vimperk?


Pro oba týmy začíná zápas od nuly, v play-off není favorita.

 

Co Vám o vimperském týmu napovědělo nedávné střetnutí obou soupeřů na vimperském ledě?


Do každého zápasu se musí nastoupit s pokorou a respektem k soupeři. Proto si myslím, že poslední vzájemný zápas patří do minulosti, ale určité poznatky pomohou k zápasové taktice do play-off.

 

V jakém stavu je Váš kádr před vypuknutím bojů v play-off?


Mužstsvo je připraveno a zdravě natěšeno.

 

Kdo bude Vaším největším konkurentem ve vyřazovacívh bojích,zkusíte tipovat postupující do semifinále?

Podle složení dvojic pro play-off si netroufám tipovat semifinalisty.

 

Jak jste spokojeni s působením svého týmu v nové hale pana Pouzara, proč jste opustili Budvar arénu?


V nové hale jsme našli veškeré potřebné zázemí (kabina, masérna, sušárna, kancelář trenérů). Dále vyhovující časy tréninků a jejich pravidelnost. V předešlé hale nám byly poskytovány nedůstojné časy tréninků (21.15, 22.00, 22.30). A i zázemí pro diváky.

 

 

pro vimperk.eu: Karel Novotný