pa220855

Nabídli, co bylo požadováno, stejně nic nedostali

Dva zájemci se přihlásili ke koupi budovy v majetku města, oba splnili podmínku vypsaného záměru týkající se minimální kupní ceny, přesto ani jeden se nemůže radovat z nově nabyté nemovitosti.

 

pa220855 

 

Jedná se o objekt, kde město plánovalo zřídit detašované pracoviště vimperských strážníků. Poté, co se zjistilo, že nemovitost není k tomuto účelu zkolaudovaná, město našlo pro městskou policii náhradní prostory, opět v areálu bývalých kasáren.

 

 

Následně se o koupi bývalé správy budov přihlásil zájemce, který v sousedství podniká, jemuž by se objekt hodil v dalším rozvoji. Městu nabídl částku 200 tisíc korun. Odhad z dřívější doby sice zněl na částku přesahující 900 tisíc, ale i podle starosty Bohumila Petráška se jednalo o nereálnou částku, neboť v minulosti se městu objekt podařilo pronajmout na krátkou dobu, takže hodně zchátral a je ve velmi špatném stavu. „Dvakrát už jsme v minulosti snižovali cenu, a stejně se nikdo nepřihlásil,” vysvětluje a dodává, že prodlužováním prodeje hodnota ještě klesá.

 

 

Zastupitelé proto na posledním zasedání v loňském roce vypsali záměr na prodej za minimálně dvě stě tisíc korun.

 

 

I když oba dva zájemci splnili podmínku, zastupitelé prodej ani jednomu neschválili. Nedokázali se totiž shodnout, komu budovu prodat. Zda upřednostnit zájemce, který se o objekt zajímal jako první a který by ho spojil se svými dosavadními sousedními pozemky. Nebo ho prodat o třicet tisíc dráž zájemci, který chce objekt přestavět na soukromé bydlení.

 

 

Při hlasování nedostala ani jedna nabídka potřebnou nadpoloviční většinu hlasů. „Oba dva zájemce si pozveme, aby nám ujasnili své záměry,” přibližuje další postup v otázce prodeje bývalé správy budov Bohumil Petrášek.

 

 

 

Josef Rychtář

 

foto: (jr)