Sušice se ozdobila bronzem

Sušické áčko si přivezlo bronz

 

Poslední soutěž celostátní hry mladých hasičů Plamen zvládla obě sušická družstva velmi dobře. Tým starších si přivezl bronz, ti mladší (a nejmladší) bojovali se svými soupeři a s časem statečně, a i oni prokázali velmi dobrou připravenost.

 

uvod

 

V sobotu se na Žihobeckém hřišti sešly stovky mladých hasičů, aby ve čtyřech disciplinách dokázali, jak po celý rok ve svých kroužcích pracovali. V roli hlavního rozhodčího byl vedoucí krajské Odborné rady mládeže Bohumír Bucifal ml., OSH Klatovy zastupoval Josef Veith, starosta sdružení. Závěrečný sraz celostátní hry se konal pod záštitou starosty obce Žihobce Ing. Karla Baumruka.

dscf3847  dscf3755

Skvělou atmosféru soutěže provázela bojovnost a velké úsilí. Nakonec se z celkového vítězství v kategorii starších radovali hasiči z Bystřice následováni plánickými, sušičtí se pyšnili bronzem. O to větší radost z úspěchu měli, že za sebou nechali ještě 40 družstev!. Mladší si ostudu rozhodně neudělali a z celkem dvanácti soutěžních týmů skončili na 9. místě. Za výsledky všech mladých sušických hasičů je vidět nejen jejich obrovská snaha a nadšení, ale také odpovědný přístup a práce jejich vedoucích – Bohumíra Bucifala ml. a Zdeňka Marouška.

dscf3876

Soutěžilo se v disciplínách – požární útok, štafeta 4×60 m, štafeta požárních dvojic a požární útok s překážkami. Poděkování za organizaci zaslouží pořadatelé, diváci za výbornou atmosféru, soutěžící za fair play.

 

Záběry ze soutěže najdete ve fotogalerii.

 

-as-