Sušické slavnosti: ohnivé květy zimou neuvadly

(aktuálně/ověřeno) Slavnostní zahájení sušických slavností vyšlo i navzdory nepřízni počasí. Desítky lidí přišly hned na odpolední slavnostní zahájení starostou města a jejich počet se do pozdních večerních hodin rozrostl na stovky až tisíce.

 

zahajeni12

 

 

S napětím byl očekáván noční ohňostroj – bude nebo nebude odpálen?  Byl a byl krásný – téměř dvacet minut rozkvétaly ohnivé květy na noční obloze. 

 

 zahajeni1

 

img 2229 

 

 dsc3130

 

Koncertem Anny K a jejího Bandu, která roztančila a rozezpívala zaplněné sušické náměstí, skončila sobotní část Sušických slavnost na náměstí a centrum veškerého dění se přeneslo na Fuferna, kde se na tamním pódiu odehrála další část programu.

Počasí se konečně umoudřilo a nakonec se objevilo i sluníčko, které rozehřálo množství diváků.

Na úvod tohoto programového bloku si sušičtí loutkáři pro své nejmenší diváky připravili hru „ Čarovné zvonky“, která se nejen u dětského publika setkala s velkým ohlasem, ale se zaujetím přihlíželi i někteří přítomní dospělí, kteří si tímto dopřáli malou exkurzi do svých dětských let.

 

 dsc3206

 

Po loutkářích přišlo na řadu studentské Divadlo Bezejména s reprízou hry „ Škola základ života“. Také jejich bezchybný výkon byl po zásluze odměněn dlouhotrvajícím potleskem.

Krátce před 20. hodinou dostalo prostor rockové mládí, nýrská skupina CHAI, která oslovila spíše mladší část publika.

Následovala derniéra velmi úspěšné divadelní adaptace komedie Saturnin, která vznikla v rámci činoherní dílny Dramasterie 2012. Celé představení provázel ze strany stále početného publika nejen potlesk i smích, ale i velký obdiv všem účinkujícím, kteří odehráli i náročnou scénu v plavkách přes panující chladné počasí jako opravdoví profesionálové.

Po Saturninovi následovalo zklidnění, českobudějovické divadlo Kvelb si připravilo dechberoucí ohnivé představení s názvem Motýli.

Závěr patřil orchestru Frajara Putika z Plzně. Při jejich vystoupení se už naplno projevil opravdu velký chlad, který vyhnal většinu diváků do tepla domovů a tak tato skupina dohrávala s plným nasazením pro pouhou dvacítku přihlížejících. Ani tato skutečnost jim neubrala na elánu a jejich hudební produkce stála za to.

Celým večerem provázel J. Hlaváček a vstupy mezi jednotlivými programy vyplňovala kejklířsko žonglérská dvojice Kejkliri Vagabundis Collective. (doc)

 

Fotoreportáž z obou dnů Sušických slavnostní včetně krásných záběrů ohňostroje (foto V. Strejc) najdete ZDE.