V silné konkurenci se vimperské gymnastky neztratily

Na IX. ročník závodu ve sportovní gymnastice o pohár města České Budějovice přijely do Gymcentra TJ Merkur ČB závodnice nejen z jižních Čech, ale i např. z Domažlic, Znojma, Kladna a z Prahy. Tentokrát se soutěžilo ve dvojboji (akrobacie – kladina).

Soutěž měla vysokou úroveň a zejména sestavy juniorek a žen byly pro diváky nejen sportovním, ale i uměleckým zážitkem. Výjimkou nebyly ani sestavy vimperských juniorek Jany Krtoušové a Anny Chodorové. Akrobatická sestava s hudebním doprovodem vyšla oběma na výbornou. Janička o trochu lépe než její oddílová kolegyně zvládla kladinu a skončila celkově na pěkném 11. místě.

 

I vimperským děvčátkům v základním stupni se dařilo. K velké radosti trenérky neměla žádná pád z kladiny a dokonce zvládla i obávaný kotoul. Nejlépe se umístila Pavla Vozobulová, která předvedla moc pěknou sestavu i na akrobacii. Obsadila 13.místo. Danielka Vašicová si tentokrát vybojovala 18. příčku a Adélka Kašparová v nejpočetnější kategorii skončila celkově na 24. místě.

Všechny vimperské gymnastky odjížděly domů spokojené, zacvičily výborně a zaslouží si pochvalu za dobrou reprezentaci Vimperka.

Marie Kotlíková, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk

 

 

{gallery}vimperk/2013/kveten/gymnastika_cb/{/gallery}