Jarní sezónu zakončily přeborem

Vyvrcholením jarní sezóny ve sportovní gymnastice žen je tradičně Krajský přebor jednotlivců. Česká gymnastická federace – KSK Jihočeského kraje a kraje Vysočina pověřila organizací této prestižní soutěže TJ Spartak MAS Sezimovo Ústí, ale vlastní soutěž probíhala ve sportovní hale ve Veselí nad Lužnicí.

Sportovní hala je v blízkosti řeky Lužnice a tak všichni s obavami očekávali, zda bude vůbec reálné zde soutěž uskutečnit. Nakonec vše dobře dopadlo a nejlepší sportovní gymnastky z Jihočeského kraje a z kraje Vysočina přijeli do Veselí bojovat o tituly krajských přeborníků a o postup na Mistrovství republiky, které se letos koná v Liberci.

Pochopitelně při takové akci nesměly vimperské gymnastky chybět. Tentokrát se jednalo o tři děvčata v základním stupni a dvě v kategorii juniorky B.

dscn1238

 

 

 

 

dscn1243

 

Předsedkyně oddílu sportovní gymnastiky TJ Šumavan Vimperk Marie Kotlíková, chválí své svěřenkyně:

“Současná nejlepší vimperská sportovní gymnastka Kateřina Vrábelová si svojí sestavou na kladině vybojovala třetí příčku, podala výborný výkon na akrobacii i přeskoku, ale na bradlech se jí nedařilo a tím se jí rozplynul cíl bojovat o medailovou pozici a čtvrté místo jí nakonec uniklo jen o 0,15 bodu. Jana Krtoušová podala rovněž pěkný vyrovnaný výkon, včetně přeskoku a moc hezké sestavy na akrobacii, a vybojovala si 6. místo.

 

V kategorii ZS startovalo opět nejvíce děvčat. Nejlépe se z vimperských dívek umístila Pavla Vozobulová (24. m.), které se tentokrát povedla hlavně bradla. Terezka Maníková měla výbornou kladinu a stejně jako Adélka Kašparová bez jediného pádu. Zdá se, že kotoul jim už starosti nedělá. Děvčata soutěží na krajské úrovni prvním rokem a jejich výkony jsou ještě nevyrovnané. Všechny jsou moc šikovné a snaživé a je reálný předpoklad, pochopitelně jestli u gymnastiky vydrží, že příštím rokem půjdou s výkonností hodně nahoru. Všem děvčatům patří poděkování za dobrou reprezentaci Vimperka. Je jenom jejich zásluhou, že se v Čechách a na Moravě ví o tom, že se i na Šumavě dělá dobrá gymnastika.“

 

Ale za stoupající výkonností mladých gymnastek je vidět i poctivá práce těch, kteří je ke sportu, k radosti z pohybu a ke smysluplnému využívání volného času vedou a trpělivě jim ukazují cestu. A to je leckdy mnohem víc než medaile.

(red, mk)

{gallery}vimperk/2013/cerven/sg/{/gallery}