policie nove

Když jedete v obci stovkou

je velmi pravděpodobné, že  minimálně zaplatíte pokutu. Pokud se nestane nic horšího.

S nadcházející letní turistickou sezónou houstne silniční provoz. Ne všichni ale respektují dopravní předpisy a omezení a bohužel jejich chování na silnicích  mívá často  hrozivé následky, což potvrzují policejní statistiky.

Kam asi pospíchal řidič, jemuž policisté naměřili v půl deváté ráno ve čtvrtek 98/km v hodině v obci Kocourov? Cíl jeho cesty je vcelku lhostejný, jemu ale pak určitě jedno nebylo, že ho rychlost stála pět tisíc.

Kontrola policistů z dopravního inspektorátu zjistila řidiče osobního vozidla tovární značky Volkswagen, kterému v obci – v místě s nejvyšší povolenou rychlostí 50 km/h, naměřili rychlost 98 km/h. Šestatřicetiletý muž se na výzvu policistů dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo negativní výsledek. Řidiči byla uložena kauce ve výši 5 tisíc korun.

V případě překročení rychlosti o více než 40 km nad povolený limit může být ve správním řízení provinilci uložena pokuta až 10 000 korun, uložen zákaz řízení na 6-12 měsíců a na ‘účet’ připsáno 5 bodů.