5

Aktualizováno/ FOTO: tragická nehoda na Skalce

(Aktualizováno)

Tragická dopravní nehoda, která se stala včera odpoledne u Skalky u Vimperka, si vyžádala lidský život. Došlo  k ní díky  nezodpovědnému hazardu mladých, kteří chtěli vyzkoušet sílu aut a své řidičské schopnosti v úseku plném zatáček? Na jejich “hry” doplatili nevinní…

 

 

Podle informací redakce nehodu zavinila  bezohledná jízda  dvou osobních aut, která se v zatáčkách blízko místa nehody ve směru od Čkyně do Vimperka honila a hazardně předjížděla. V prudké zatáčce u Skalky  nezvládli zběsilou riskantní jízdu a  došlo ke střetu s dalším vozem v protisměru.

 

Bilance nehody: pět zraněných, jeden mrtvý. Na zdemolovaných vozech (Honda, Nissan) se dalo jen stěží poznat, o jaké značky jde. Na místě zasahovali hasiči, policisté a čtyři posádky  záchranářů včetně vrtulníku. Bohužel se jim přes veškerou snahu život těžce zraněného řidiče jednoho z vozů nepodařilo zachránit. I osatní čtyři účastníci nehody  jsou těžce zranění, dva museli hasiči z vozů vyprošťovat pomocí techniky, jeden je v kritickém stavu.

 

Mluvčí P ČR Bc. Martina Joklová  k nehodě uvádí:  (12.30 hod. 27. 6. 2013) Jednou z pravděpodobných příčin dopravní nehody je nepřiměřená rychlost řidiče osobního vozidla Honda Civic, se kterým řidič nezvládl řízení při projíždění levotočivé zatáčky a vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Nissan Tiida, jehož řidič střet nepřežil. Řidič z vozidla Honda a tři spolujezdci z vozidla Nissan jsou těžce zranění. Hmotná škoda na vozidlech a poškozených svodidlech je předběžně vyčíslena na zhruba 220 000 korun.”

 

Silnice byla zprůjezdněna až ve večerních hodinách, v době uzavírky se  zde vytvořila dlouhá kolona kamionů, osobní auta využívala objízdné trasy. Krátce po 17. hodině vimperští profesionální hasiči ukončili záchranné práce a po dohodě s Policií ČR odjeli zpět na základnu. Na místo nehody se vrátili po vyšetření nehody před 20. hodinou, kdy provedli naložení vraků aut na odtahovou službu a dokončili závěrečný úklid komunikace.

Policie ČR v současné době přesnou příčinu nehody stále zjišťuje, ke slovu  se dostanou odborné expertízy.

{gallery}vimperk/2013/cerven/dn_skalka/{/gallery}

-red, hzs-

Bazén? Stojí….

 

Ale jinak, než by se na první pohled mohlo stát. Ano, základní stavba na svém místě STOJÍ. Ale bohužel STOJÍ i většina důležitých prací a co je neméně podstatně, začíná se proměňovat výsledná cena, takže v současné chvíli lze pouze spekulovat, kolik to všechno vlastně STOJÍ.

Jednání mezi investorem (město Sušice), technickým dozorem stavby CORRECT BC, s. r. o. (Ústí n. Labem) a provádějící formou HOCHTIEF CZ, a. s. nabírají na obrátkách.

 

Podrobné informace v článku dnes v 17 hodin.

-as-