Algida Cup a Sušice open 2013

Tři letní turnaje má za sebou sušický bílý sport. Začátek prázdnin na tenisových kurtech LTC Sušice patřil již tradičně dětem v soutěži Algida Cup 2013. Ve čtyřech kategoriích si na tenisových kurtech v Sušici síly poměřilo 23 hráčů.

V jednotlivých kategoriích se nejlépe dařilo:

Mini tenis – mladší r.2006
1. Tomáš Šafařík, 2. David Hušák, 3. Lenka Hušáková

Baby tenis – 2004-5

1. Natálie Kotálová, 2. Jan Švejd, 3. Kateřina Herboltová

Mladší žactvo – 2001-3
1. Martin Skolek, 2. Dominik Vachovec, 3. Jan Tomas

Starší žactvo – 1999-2000
1. Tomáš Skolek, 2. Kateřina Petrželková, 3. Jana Javorská

 

 

Navazovala soutěž pro registrované hráče, kteří se utkali v turnaji Žandův pohár 2013. Celkem 17 tenistů usilovalo o soupeřovu prohru v turnaji s dlouholetou tradicí. Na putovním poháru jsou uvedena jména všech vítězů za celou jeho historii a jistě každý ze zúčastněných by k nim chtěl své jméno přidat.

Pořadí letošního ročníku: v letos zvítězil již podruhé Matěj Skrbek, stříbrný byl Jan Sulan, třetí místo patřilo Danielu Hubáčkovi a čtvrté Miloslavu Práškovi. Všichni hráči v turnaji předvedli velmi kvalitní výkony .

 

Poděkování za možnost zrealizovat uvedené akce patří městu Sušice (za finanční podporu), M. Schwarzkopfové pak nejen za organizaci turnaje, ale za vynikající celoroční práci s nejmladšími tenisty. Rodičům za neutuchající podporu a motivaci svých dětí.

 

Sušice open 2013 – tenis

Tato soutěž si udržuje prestiž velmi kvalitního sportovního podniku a letos kromě dvanácti sušických se jí zúčastnilo i několik tenistů ze spřátelených mimosušických tenisových klubů.

V konkurenci všech hráčů se do finále probojovali dva místní borci, kteří rovněž reprezentují Sušici v soutěži smíšených družstev západočeského kraje ve skupině 1.A.

Tomáš Holý se po náročném postupu se vypořádal ve finále s druhým finalistou Martinem Vospělem. Finále bylo velmi dramatické, což potvrzuje konečné skóre třísetového zápasu 6:4, 4:6, 7:5.

Tomáš Holý se tedy dočkal úspěchu, který ho potěšil o to více, že v loňském roce zůstal na druhém místě za Tomášem Nachtigallem.

Gratulace společně s přáním dalších úspěchů v celé sezóně patří všem hráčům.

-vk ltc-

tenis17.07 025

Tomáš Holý a Martin Vospěl