Vede Otava a Santos

Kde v Sušici, v horkých letních dnech, najdete nejvíc lidí? Jednoznačně na Fufernách a teď už i na Santosu a v Luhu – obléhají totiž oba břehy teplé Otavy a snaží se najít kousek stínu a vodní osvěžení.

 

img 5212

 

Když se o víkendu oficiálně otevíral Santos, byla dobrá příležitost udělat takovou minianketku o tom, které koupání lidé preferují a jestli jim koupaliště letos chybí.

Dospěláci se ve většině shodovali na tom, že sice bazén na zaplavání trochu chybí, ale pokud je hezky a teplá řeka, v podstatě není co řešit. Několik maminek jen podotklo, že to chce ale s sebou větší „výbavu“ pro děti a samozřejmě ostražitost. Všichni ale oceňovali nové zázemí Santosu a na víkendové (nejen) návštěvnosti to bylo znát – společně s pořadateli akcí jsme odhadovali, že se tu v obou dnech vystřídalo více než dva tisíce lidí!

 

img 5129

 

Ale nejlepší odpovědi jsme dostávali od dětí, které jsou bezelstně rafinované. Na jednoduchou otázku: Kde se radši koupeš, v řece nebo v bazénu? jsme dostávali leckdy překvapivou odpověď: Tady jsou alespoň některé z nich:

 

Anetka, 4 roky, Sušice:
„Ve vodě.“

 

 

Péťa a Milan (5 a 6,5 roku), Praha (s rodiči na dovolené -rodičům se na Santosu moc líbilo, bazén nepostrádali):

Péťa: „Já chodím nejradši do řeky, ale už jsem tam našel i botu.“

red. – „Svoji?“

Péťa: „To ne, já neměl žabky, ale nikdo kolem neplaval.“

red. – „A ty umíš plavat?“

Péťa: „Jasně, chceš to vidět?“ a hnal se k řece, naštěstí pohotový tatínek mu, kompletně oblečenému, zabránil v okamžité ukázce.

 

Milan: „My chodíme doma hodně do bazénu, plavat a skákat z věže. Ale tady u babičky jsme pořád v řece. Je docela teplá a včera jsme pozorovali malý ryby.“

 

 

Iveta, Šárka a Olina (13-15 let, nechtěly prozradit odkud jsou)

I: „Jé, no to my nevíme, ale nejradši asi do bazénu když je tam tobogán a vlny.“

 

Š: „Mě to je jedno, já se vykoupu kde se mi zrovna zachce.“

red. „A zachtělo se ti do řeky“?

„Ani ne, až za chvíli, asi až mi bude horko.“ (pozn. red. – bylo asi tak 35°C – záviděníhodná termoregulace!)

 

O:„Určitě do řeky, s kámoškama tam pak blbneme když je přemluvím, ale musíme víc do hloubky. Támhle dole (ukazovala k Fufernám) to docela jde, ale je tam hrozně lidí, tak si nemůžeme házet.“

red. – “Koukám, že jsi v řece před chvílí byla, jsi celá zmáčená, včetně oblečení.“

„No, já to přešla tam, a po cestě zpátky se mi do cesty připletla lodička. Ale byli hodní a ještě zastavili a ptali se, jestli mi něco není,“ doplnila nejstarší z dívek a všechna tři děvčata s chichotem odcházela směrem ke zvonici na „špic“.

 

Léto jak má být – pohoda, voda, zábava. Užijte si ho ve zdraví a prosím vás, dávejte pozor na vodáky – ať nelovíte žabky a kolem neplují… třeba pádla.

 

Jestli ještě nevíte, co podniknout o víkendu, přijďte se inspirovat na naše stránky – zítra tu pro vás bude připravena pozvánka na akce v Sušici i okolí!

Slunečné léto a pohodu vám přeje

redakce www.sumava.eu

 

foto-as-

{gallery}susice/2013/srpen/otava_leto/{/gallery}