trio

Divadlo u řeky rozjela mládež

Že dobré divadlo  leckdy nepotřebuje ani výpravné kulisy, moře speciálních efektů, ani desítky pomocníků, biletářky, šatnářky a  “velkou večerní”, to je docela známé. Že se může odehrát v podstatě kdekoli, to také. Ale jednu premiéru tu přece máme – divadlo u řeky, přímo v tábořišti vodáků.
 
Jeho provozovatelé přemýšleli, jak  zatraktivnit sezónu, čím pobavit nejen vodáckou partu….a napadlo je divadlo. Ne divadlo jednoho herce, ale pozvali rovnou soubor. A aby to nebylo tak “suché”, jako předskokany zařadili ještě hudební trio.
 
trio
 
František Švelch, hlavní iniciátor sobotního programu, pozval  na hudební molo nejprve ‘muzikantský potěr’ ve složení Ctibor Bělohrad, Simona Švelchová a Zdenda Švelch. To, co předvedli, rozparádilo  více než stovku posluchačů, kteří se do tábořiště zvědavě scházeli. Obrovským aplausem v závěru vyprovázeli celé trio, které hodinu “jelo” hity Tomáše Kluse, Čechomoru ad. a zakončilo  písničkou Proměny. Ve vynikající atmosféře po nich nastoupil dovadelní ochotnický solek Tyjátr Horažďovice s lehce erotickou letní komedií Ivana Krause Víkend.
 
Improvizovaný amfiteátr se výborně  sekundoval hercům a letní večer dostal příjemně jiskřivou atmosféru. Celá “parta” se prostě dobře bavila i navzdory  krátké dešťové přeháňce. A o to šlo především, ne?
 
Na adresu pořadatele tu máme jeden vzkaz: Díky a  kdyby bylo něco příště, dejte včas vědět, určitě přijedeme!
 
A bude nějaké příště?
“Na konci srpna bych rád ještě uspořádal nějaký koncert, ale zatím nebudu prozrazovat, na koho teď právě myslím. Rozhodně ale pozveme veřejnost k nám, do vodáckého tábořiště na kraji Sušice, včas” dodává spokojeně František Švelch.

-red-