Komentované prohlídky mají úspěch

Oživený Mouřenec zažívá období zvýšeného zájmu turistů, zejména díky prohlídkám s komentářem průvodce a  bohatému programu, který sdružení přátel Mouřence  pro letošní léto připravili. Najdete v něm zajímavosti ze světa hudby, víry, umění i historie. Právě v tyto dny vás půvabný kostelík zve na mimořádné  prohlídky: 

 

Ve čtvrtek,  v pátek i v sobotu  se v 16 hodin můžete zúčastnit prohlídky kostela a kostnice, doplněné komentářem, zúčastnit i vy. Počasí už není tropické, ale výletní. Chrám ze 13. století, jeden z nejstarších v jihozápadních Čechách, za návštěvu určitě stojí.

prohlidky srpen

 

Vypravit se sem můžete i v neděli  18. srpna, kdy  ve 14 hodin pokračuje čtyřmesíční cyklus Léto na Mouřenci. Tentokrát přednáškou historika z Prachatického muzea, PhDr. Františka Kubů, odborníka na starší německé dějiny a dějiny Zlaté stezky.

 

mourenec-18-srpen-upraveny

Tématem  jsou  “Hrabata z Bogenu, zakladatelé a finančníci kostela sv. Mořice”. O hudební doprovod  se postará sdružení Monumentum ze Sušice.

i na neděli je připravená komentovaná prohlídka, na místě lzi koupit  mouřenecké pohlednice a získat turistické razítko. Návštěvníci mohou pomoci oživený kostelík i vyzdobit – svým příspěvkem na repliku sochy svatého Mořice, kterou pro kostel zhotovil řezbář Karel Tittl z Velhartic. Socha bude představena představíme v neděli 25. srpna (ve 14 hodin zde vystoupí na kytarový virtuoz Lubomír Brabec), vysvěcena pak bude 21. září při slavnostní česko-německé bohoslužbě, kdy si připomeneme 20 let od záchrany a znovuvysvěcení kostela na Mouřenci.

-red, lm-