Šumavan Vimperk nevykročil do nové sezony dobře!

DSC 0121

Ani nová posila Šumavanu Petr Vondrášek nepomohl k lepšímu výsledku v Kaplici…

 

FK Spartak Kaplice – TJ Šumavan Vimperk 4:0 (2:0) Branky: 30. a 81. L. Pulec, 26. Janura, 90. Svoboda. Rozhodčí: Mádl – Mach, Ambrožová. ŽK: 2:1 (Hami, Gondek – Formánek). Střely na bránu 14:9, mimo 14:4, rohy 11:4, fauly 13:11. Diváků: 160.

Kaplice: O. Štěpánek – Hami, Vávra, Doubrava, Gondek, Krauskopf (78. Faltus), Micák (46. Divoký), Svoboda, Kačírek, Janura, L. Pulec.

Vimperk: Formánek –  Děd, L. Sýs, Sedláček, Jak. Čech (88. M. Sýs), Blahout (26. Topka), Šíp, Vondrášek, Málek, T. Janda , Císař (35. Pankratz , 67. Jan Čech). Chyběli: L. Frk, M. Janda, L. Havlan, J. Kurz, J. Psutka, J. Čejka.

DSC 0032

Jiří Formánek i ve 40 letech přiváděl střelce Kaplice k zoufalství!

Hodnocení trenéra Šumavanu Jana Děda:

“Jednoznačné vítězství Spartaku, který byl všude ne o krok, ale o dva kroky rychlejší na míči. Bohužel jsme se nevyvarovali individuálních chybiček. Sami jsme mohli jít do vedení, ale ani ty nejvyloženější šance neproměníme. Pak inkasujeme a sesypeme se. Přitom začátek nebyl špatný, několik šancí na skórování jsme si vytvořili, bohužel nedali. Z naší strany utkání ovlivnilo obnovené zranění a vynucené střídání několika našich hráčů. Kapličtí rozhodli jak v závěru prvního poločasu tak i druhého, neboť v 75. minutě svítilo pořád 2:0 a během minuty jsme mohli dvakrát vyrovnat z brejků. Nedáš dostaneš – jak to bývá.

 

V závěru jsme úplně odpadli fyzicky a domácí nás tvrdě trestali. Nutno podotknout, že Kapličtí poté mohli ještě minimálně desetkrát skórovat a jen díky vynikající formě Jirky Formánka, který byl náš nejlepší hráč je skóre 4:0 ještě milosrdné. Všechny góly padly ze hry, malé plus pro nás může být pouze to, že jsme neinkasovali ze standardních situací, kterých bylo opravdu mnoho a i od takových maličkostí se můžeme odrazit do dalších utkání. Nebudeme se vymlouvat na zranění, přestože je to v současné době kámen úrazu u nás a dva hráči základní sestavy jsou stále na dovolené, ale hráči by si měli uvědomit, že s jedním či třemi tréninky v přípravě se fotbal v I. A třídě hrát nedá, možná tak kopaná. Šanci proto pomalu dostávají hráči z Juniorky. Je to samozřejmě první utkání na půdě favorita celé soutěže, teď je třeba se doléčit a zvednout hlavu.

 

Nyní nás čekají dvě těžká utkání na domácím hřišti a to v sobotu od 13:30 hodin Trhové Sviny a o týden později v neděli Borovany od 15 hodin. Tak snad nějaké body získáme.

Trenér Jan Děd měl co říct svým hráčům v zápase v Kaplici…

DSC 0071

 

Text a foto Zdeněk Formánek (zdroj – Šumavan Vimperk).